W którym miejscu łącza sie kabelki wtryskiwaczy + 12V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie mam napięcia + 12V na wszystkich wtryskiwaczach. Na R8, który je zasila jest to napięcie (pojawia sie przy włączeniu zapłonu, tak jak powinno być). Czyli gdzies po drodze jest przerwa. Kabelki dochodzace do wtryskiwaczy, które je zasilają + 12V, w którymś miejscu się łączą i dalej idzie jeden kabelek do R8. W którym miejscu?
A może wszystkie cztery idą do skrzynki bezpieczników i przekazników? Pomocy, raz odpala a raz nie. Jak nie, to oczywiscie nie ma tego napięcia.

[ wiadomość edytowana przez: Mirekm11 dnia 2007-03-27 20:35:03 ]

+ wtryskiwaczy łączy się w jeden przeód zaraz koło wtrysków.....
prawdopodobnie sprawdz również czy w momencie jak nie chce odpalić jest + na cewce zapłonowej(środkowy przewód) bo to jest ten sam obwód jak i zasilanie kompa
MOże się okazać że śą jakieś zimne luty w skrzynce bezp.....i to będzie przyczyna

Tyle że przewody od wtrysków nie przechodzą przez skrzynkę bezp., a łączą się faktycznie niedaleko - wystarczy pojechać po kablach.

Dzięki, nie bedę musiał dużo teraz szukać. Iskrę mam na wszystkich świacach.

Wszystko juz naprawione. Nie stykało złącze +12 v zaraz w pierwszej kostce od wtryskiwwaczy, a sprawdzałem ją co najmniej ze dwa razy. Jakoś tak lekko całość można było połączyć i łapało na samym końcu po silnym dociśnięciu. Gdy docisąłem taką plastikową blaszkę w środku tej części, gdzie są gniazda (przez nią przechodza bolce) dopiero całość weszła ciężej i wszystko gra.

[ wiadomość edytowana przez: Mirekm11 dnia 2007-03-28 19:07:19 ]