MotoNews.pl

[126] Blacharz i lakiernik ktoremu naprawde sie chce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam blacharza, ktoremu naprawde sie chce posiedziec przy malcu, wysluchac paru moich uwag i nie odpier..olic fuszery, tylko z natchnieniem i z sercem zrobic blache i lakier na zewnatrz i w srodku. Bez zbednych uwag, ze to mozna taniej i lepiej, bo latwiej... Po prostu wykona wszystko zgodnie z koncertem zyczen. Mam takiego jednego, ale nie powiem, ze jest tani ani nie powiem ze jest drogi - jest bardzo drogi. Ale rzeczywiscie to co robi to nie ma uwag. Tyle, ze za zrobienie calej blachy chcialbym zaplacic troche mniej niz 5kzl...
A przed tem jeszcze wypaiskowac cale nadwozie do zywca.

Macie sprawdzonego takiego blacharza i lakiernika, ktorego mozecie polecic? Interesuje mnie jakosc lakieru porownywalna do Hot Rodow The Series z Discovery.

I przy okazji - gdzie w okolicahc Wawy mozna wypaskowac cale nadwozie? To sie robi recznie czy maszynowo? Nie pognie blach zbyt mocny strumien?

[ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2007-03-27 21:35:10 ]

ja dawałem kilka razy do piaskowania elementy i gadałem również o piaskowaniu nadwozia - jest tak amozliwośc tylko gośc nie piaskuje dużych płaskich powierzchni(typu dach, mska etc.) poniewać faluje się blacha. a jeśli chodzi o lakierowanei to ja tutaj odsyłam pod ten link motonews.pl/forum/?op=fvt&t=172588&c=0&hq=lakiernik&f=25

nastepny co chce tanio i dobrze
coz powiem krotko, jak ktos ma siedziec przy tym nie godzinami a dniami to napewno nie zrobi tego tanio...
poprostu zeby super zrobic trzeba swoje odsiedziec a to kosztuje

Nie wkladaj mi prosze w usta slow, ktorych nie wypowiedzialem - nigdzie nie padlo stwierdzenie ze chce tanio, ale adekwatnie do roboty. Widzialem malucha, w ktorym zrobienie blachy kosztowalo 10kzl, ale wklad pracy byl liczony w tygodniach i miesiacach, wiec cena byla odpoweidnia uwzgledniajac przy tym naprawe powypadkowa, prostowanie nadwozia, jego przerobke i pozostale rzeczy jak lakier i pochodne. Taka robota musi kosztowac i kosztuje.
Mi chodzi o dobre przygotowanie nadwozia do podkladu i lakierowania i pomijajac niektore kwestie z powyzszych wydaje mi sie, ze mozna to zrobic za okolo 3kzl. Tym bardziej, ze w Krakowie zrobienei lakieru malucha mozna zrobic juz za 500zl, ale to akurat mnie nie interesuje.

Tez jestem zainteresowany piaskowaniem z okolic Warszawy.

poszedł priv

[ wiadomość edytowana przez: Mariusz126p dnia 2007-03-28 10:48:55 ]

Niestety, mam ten sam problem co autor tego tematu , schodzilem 30 blacharzy i zaden nie chce sie chycic sciany grodziowej, za kazdym razem spotykam sie z propozycja sprzedania eleganta bo w lepszym stanie ;/
Ale trzeba szukac dalej kogos uczciwego.

tak bedzie bo nikomu nie chce sie duzo bawic za mala kase jak moze zrobic zachodnie auto po wypadku. to samo bylo z garbami - ale sie skonczylo bo powstalo sporo warsztatow zajmujacych sie tylko nimi - sa wyspecjalizowani, maja technologie, narzedzia i doswiadczenie. Poki nie bedzie warsztatow stricte fiato maluchowych to beda problemy. Najlepiej robic samemu ale to wymaga cwiczen kasy i czasu.

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2007-03-28 13:23:19 ]

Cytat:
2007-03-27 22:34:09, Zuraw pisze:
Nie wkladaj mi prosze w usta slow, ktorych nie wypowiedzialem - nigdzie nie padlo stwierdzenie ze chce tanio, ale adekwatnie do roboty. Widzialem malucha, w ktorym zrobienie blachy kosztowalo 10kzl, ale wklad pracy byl liczony w tygodniach i miesiacach, wiec cena byla odpoweidnia uwzgledniajac przy tym naprawe powypadkowa, prostowanie nadwozia, jego przerobke i pozostale rzeczy jak lakier i pochodne. Taka robota musi kosztowac i kosztuje. Mi chodzi o dobre przygotowanie nadwozia do podkladu i lakierowania i pomijajac niektore kwestie z powyzszych wydaje mi sie, ze mozna to zrobic za okolo 3kzl. Tym bardziej, ze w Krakowie zrobienei lakieru malucha mozna zrobic juz za 500zl, ale to akurat mnie nie interesuje.

zgadzam się z toba, u mnie ale to 100 km od ciebie można by się z tym wszystkim zamknac w kwocie 4000 z palcem w dupci. A cena jest zalezna tylko od wymogów klienta i od tego co na blachę wrzucic, bo koszt farby wacha sie od 500 do 1500 pln (materiały).

Jeśli jeszcze szukasz blacharza, który oprócz rąk przyłożyłby troche serca do twojego maluszka to możemy pogadać. Zobacz na allegro http://moto.allegro.pl/item188514690_jedyny_samochod_na_swiecie_.html tam jest jeden taki co kosztował mnie wiele pieniędzy, pracy i serca.

hej..jakis czas temu oddawałem maluszka do zrobienia do blacharza..wyszło to 3tyś za spawanie ( wspawanie pasu przedniego obydwu przednich błotników i odrestaurowanie drzwi czyli wspawanie płatów zewn i dółu drzwi.podłoga była ok wiec nic nie robił) dalsze 2 tys wziął z malowanie (była zmiana lakieru) jako spawacza myśle ze moge go polecic, ale lakiernikiem jest przeciatnym ze wzgledu na brak sprzetu i odpoiedniej komory..(tzn na malcu kumpla nie wyszło to tak źle)..miesci sie on na marysinie na ul goździków 35(bodajze) jakbys był zainteresowany to dam Ci reszte info...Natomiast co do piaskowania to jest warsztat na ul ROSY 8 na WILANOWIE...jak sie dowiadywałem to piaskowanie maluszka kosztowałoby ok 500zł, ale nie robiłem tego bo odradził mi to blacharz..robią tam solidnie bo kumpel oddawał rame do motocykla...gdyby dało rade tak cały spod malca zrobic i pomalowac piecowo od spodu (tez tam robia) to wytrzymałby wieki...
PS.warto z tym blacharzem pogadac,jest pasjonatem i nie robi mu znaczenia jakie auto robi..facet zajmuje sie m.in restaurowaniem karoserii i zadne scianki grodziowe mu nie straszne i nie gada nic tymu "po co inwestowac w takie auto- to nie ma sensu"

[ wiadomość edytowana przez: xz_666 dnia 2007-05-02 19:51:02 ]

[quote]
2007-05-02 19:45:17, xz_666 pisze:
hej..jakis czas temu oddawałem maluszka do zrobienia do blacharza..wyszło to 3tyś za spawanie ( wspawanie pasu przedniego obydwu przednich błotników i odrestaurowanie drzwi czyli wspawanie płatów zewn i dółu drzwi.podłoga była ok wiec nic nie robił ).

No to ładnie sobie policzył . Za trzy tysiaki to ja bym ci całego maluszka zrobił tak jak w książce pisze. Ale cóż Warszawa stolica , to i ceny specjalne. A co do piaskowania to w lublinie też około 500 zl.

wiem,że to nie tanio, ale nikt po pierwsze nie chciał sie tego podjąć bo 98% warszrsztatów to warsztaty zzajmujace sie stłuczkami i wypadkami czyli jak małby odkrecaja przykrecaja elementy i lakierują..a ten zrobił to w miare solidnie oczywiscie zrobił trohe wiecej czyli wspawane zostaly podluznice całe dosc grube, bo jak od parkanu

No to masz racje ,bo większość warsztatów się brzydzi dotykać malucha,trabanta czy tam ćóś podobnego . A przecież czy to trampek czy mercedes to z takiego samego żelaza zrobiony jest. Mnie tam wszystko jedno ,klient płaci klient ma.

Cytat:
2007-05-07 21:34:14, Prantom pisze:
(...) czy to trampek czy mercedes to z takiego samego żelaza zrobiony jest.

To akurat chyba niezbyt fortunne porównanie

Ano prawie tak. Trampek z wierzchu to jest z tektóry ,ale na żelazie sie trzyma i spawać trza.

i jak w temacie.
Zna ktos aktualnie naprawdę KONKRETNEGO i SPRAWDZONEGO lakiernika/blacharza którym się chce dzialać przy malcu 74 w Warszawie i bliskich okolicach??
Robota ma byc naprawdę profi. Lakier ma być połozony igła, w żadnej szopie tylko profesjonalnym zakładzie bez kropek itp. Szukam naprawdę specjalistów od tego tematu.
Dobra robota = konkret zapłata. Nikt tego nie musi nikomu tłumaczyć.

Cytat:
2008-07-09 00:06:25, Dar00 pisze:
i jak w temacie. Zna ktos aktualnie naprawdę KONKRETNEGO i SPRAWDZONEGO lakiernika/blacharza którym się chce dzialać przy malcu 74 w Warszawie i bliskich okolicach?? Robota ma byc naprawdę profi. Lakier ma być połozony igła, w żadnej szopie tylko profesjonalnym zakładzie bez kropek itp. Szukam naprawdę specjalistów od tego tematu. Dobra robota = konkret zapłata. Nikt tego nie musi nikomu tłumaczyć.

www.setniewski.pl - ale nie wiem czy sie maluchem zajma ..zapytaj.

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2008-07-09 00:38:38 ]

lakiernika mam blacharza nie. jak cos to wal.

Jaqo, jak możesz daj namiary na tego lakiernika.
Setniewski.pl tez sprawdze