[126,]Opony - opinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Nosimy sie z kolega by zakupić opony 155 65 13 Kumho power tech czy jakoś tak bierznik dość ciekawy bo rowki odprowadzajace sa szerokie i dość geste ale tu pytanie czy ktoś z was uzywał tych opon i na jakich nawierzchniach

POZDRO

miałem te oponki i kicha, dokładnie w tym samym rozmiarze, i napewno bym takich teraz nie kupił, seria silnik potrafił zapalic laka na tych oponkach, fajne do zabawy bo ładne szerokie czarne ślady zostawiają, a na mokrym to już ogólnie poracha

czyli twarda mieszanka ... a jakie opony polecacie na asfalt i szuter moze jakieś naciete ?? Z kolega startowalismy ostatnio na nacinanych Vivo i znacznie lepiej sie prowadzi niz na nienacinanych

Jeśli mają się dobrze spisywać i na asfalcie i na szutrze to polecam opony Dębica Navigator. Ale pamiętaj że opony uniwersalne będą gorsze od dedykowanych na konkretne nawierzchnie.

ja mam takie gumy z tyłu na 5,5 calowej feldze firma Michelin. bieżnika moze nie za dużo ale jak na razie dobrze mi sie na nich jeździ i na mieście i na małych kręciołach

FIFI

Pytam sie opony w kjs-e nie na miasto bo tam to byle czym np 195 45 13 ktore nabylem ostastnio

co do opon debica navigator to na asfalt suchy i szutr sa super ale niepolecam ich na deszcz czy nawet lekko mokry asfalt bo nietrzymaja sie zbytnio drogi

polecam stare miszleny mxt, miooodzio

nowe daytony d110. Na suchym i mokrym asfalcie rewelacja. (155/65).

Mariusz126p jak na razie to na tych oponach jechałem w takim małym KJSie i trzymały sie bardzo dobrze(sucha kostka brukowa) i było by jeszcze lepiej gdyby nie wyruchany zawias z tyłu

Mogę poloecić oponki 155/65 r13 Goodride H600- myślałem że to chiński szajs, a okazała się całkiem przyzwoitą oponką- matryca z której odlewają bieżnik równa, oponka ładna, kierunkowa z 4 rowkami odprowadzającymi wodę, miękka mieszanka, dobra na duży deszcz, na suchy asfalt, nie wiem jak na szuter, ale na świerzo pokropioną deszczem nawierzcnię średnia. Jej największą zaletą jest niska cena przy lepszej jakości niż polskie Kormoran impulser i Vivo, o Debicy Passio już nie wspominajac

inną alternatywą jest tajwański nankang- firma produkuje całkiem dobre oponki w kooperacji z japońską Yokohamą

navigatory na błoto/szuter , mokry asfalt jak i suchy miód.
Passio na suchy asfalt rewelka na lekko zwilżony porażka

panowie a mial ktos stycznosc z Nankangami NS-2? bo mysle nad takowymi do bmw w rozmiarze 205/50/16 i jestem ciekaw jak to dziala

Cytat:
3zeR_MDS Wysłany: 2007-03-31 18:11:35

panowie a mial ktos stycznosc z Nankangami NS-2? bo mysle nad takowymi do bmw w rozmiarze 205/50/16 i jestem ciekaw jak to dziala

działa bardzo dobrze - miękka mieszanka i świetna rzeźba bierznika brać jak dają- u mnie takowa w rozmiarze 195/50 R15 kosztuje 195pln- z montażem i azotem. A najtaniej nie mamy.

na allegro 205/50/16 240 pln i sie tak zastanawiam....

co sądzicie o "uniroyal" kupiłem dwie oponki 155/65 i chce znać waszą opinie na ten temat jeździł ktoś na tym jak to się sprawuje jaka guma bo jak czytałem na stronie producenta to same superlatywy jednak jak jest w rzeczywistości??

to moze zaloz i sie przekonaj?

założę ale myślałem że ktoś już ma jakieś doświadczenie z tą marką.

PANOWiE!!!!!!!!! chcecie jezdzic na chinskim condomie?? NANKANG to jedno z licznych gowien wyprodukowanycvh w chinach-wszystkie ich oponki to gowno za przeproszeniem- nacinanie opon do auta osobowego rowniez jest samobojstwem bo te opony nie sa przeznaczone do nacinania( zbyt mala ilosc gumy!!!!!!!!!) wiec nacinac tez nie polecam

jesli chodzi o temat jakie opony to proponowalbym cos z polek Pirelli, Michelin, BFGoodrich (jesli kupujesz nowe to BARUMKI tez moga byc) lub jokohamy czy toyo ale pewnie takowych nie dostaniesz w tym rozmiarze uzywek...

jako potwierdzenie wczoraj koles wyjechal na nowych nankangah swoja alfa 146 i alfy juz nie ma bo tak na nich polecial( koles starszy i wiem ze nie szaleje) wiec to powinno cos juz Wam podpowiedziec...