Ile może spalić max???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Heja. Zrobiło się ciepło i słonecznie, wiec droga bardziej bezpieczna... Postanowiłem trochę podusić swoją piękność w mieście Spalanie doszło do 15l gazu. Ile najwięcej może spalić 1.6 16V???

teeego to nikt panie nie wie!! to jest poprostu pytanie retoryczne

Dawajcie ludzie swoje "rekordy" - może w ten sposób dostane odpowiedź

a ja jestem w szoku trase z wrocka zrobiłem na 11 litrach a predkosci max ,bo była 10 a w pracy miałem byc o 9,

Moim essim to tam max7ltr :], ale kiedys jak ojca poldasem na miasto wylecialem i troche mu zyc nie dawalem to tak mi wyszlo 20gazu/100km :], ale wtedy to sie meczyl biedaczek

[ wiadomość edytowana przez: Adammk5 dnia 2007-03-28 21:15:33 ]

Moja kolumbryna bez najmniejszego wysiłku spożywa 14l/100km w ruchu miejskim. Przy spokojnej jeździe. Nawet nie chcę wiedzieć ile może wypić przy duszeniu do podłogi Oczywizda takie skromne potrzeby ma na benzynie, bo gazu nie mam...

dolaczam sie i potwierdzam ze spalanie w escorcie (1.6 16v) jest straszne w miescie mi 14 ostatnio spalil myslalem ze wymiana sondy pomoze ale nic z tego:/

12,7 L po bydgoszczy w tych diabelnych korkach. Ale mam membrane do wymiany i musze wyregulowac gaz bo wczesniej mialem okolo 11L. Mowa o LPG. Najwiecej spalil mi 15 jak mialem lambde uwalona. Chociaz z ta regulacja to zobacze, skoro dobrze mi jezdzi to nie wiem czy jest sens grzebac.

hehe no to spoko bo mi tyle pali 1.4 znaczy 10 bezyny a 13 gazu. roznica mala ale radosc jazdy wieksza w 1.6. Choc niedlugo chce ominac 1.6 i swapnac na 2.0

mi 10l pb i 15 lpg ale kuchnie mam od 2 tyg i jutro po pierwszym tysiaczku jade podregulowac, cichym zyczeniem jest aby palil 11-12l lpg

Jak klima jest włączona, to w mieście ess jest w stanie połknąć 12 l Pb95.

mi ok 20 benzynki wirek w baku

na jeden raz 55l

22l/100 Wrocław-Gliwice v-max=v-max

j/n
mysle ze wiecej niz 55l ci nie spali

20l/100km w miescie - przy uwalonym termostacie i wariujacym krokowym,
ostatnio - srednia (200km w trasie do 120km/h + 130km na miescie w korkach) 7,7l/100km - Pb 95

Cytat:
2007-03-29 00:03:32, marcinson pisze:
mi ok 20 benzynki wirek w baku

hehehe.... nie jestem sam

mój rekord w zimie silnik 1.4 to 16l pzy próbach krecenia bączków itp. ogólnie przy wariacjach dodam ze to benzyna

Mi raz tez wyszlo kolo 16-tu po "ciężkiej nocy w mieście" zetec 1,6

Moj spalil maxymalnie 12 l ale to w miescie!! ale brachol jak raz wzial mojego i mu wyszlo prawie 15
wiec chyba troszke go zmeczyl