Foto - co to jest...?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co to jest...? jest jakas linka na koncu skrecana srubą i pod spód wchodza jakies kabelki które mam pourywane

chyba VSS , chyba o to ci chodzi

czy to moze odpowiadac za obroty? To jest czujnik predkosci jazdy jak rozumiem?

te kabelki pobudzają predkosciomież a linka napedza licznik kilometrów dzienych

czy jakos tak

nie tak
linka napedza predkosciomierz i licznik a kabelki idą do kompa, i daja sygnał ze auto jest w ruchu lub nie,

u mnie jeden z tych kabelkow nie stykal za dobrze w szybkozlaczce i przez to silnik mi gasl po wcisnieciu sprzegla lub zmianie biegow

Tak to czujnik prędkości jazdy-nie pozwala aby auto zmniejszyło obroty do minimum podczas gdy samochód sie toczy itp.
Pozdrawiam

Cytat:
2007-03-28 21:23:03, RysiekLBN pisze:
czy to moze odpowiadac za obroty? To jest czujnik predkosci jazdy jak rozumiem?

jest odpowiedzialny za obroty
mi czesto po wrzuceniu na luz jak samochod jechał obroty były ok 3k
jak wypiołem wtyczke mam spokój obrociki spadaja do 900

Ja właśnie czegoś takiego szukam, bo elektryk odkrył ze mam wywalony;d

Witam!!!
Powiedzcie mi jak go odkrecic bo chce przeczyscic styki. Trzeba wjechac na kanal czy mozna od gory?? jakie nazedzia sa potrzebne?? pozdrawiam

czyli tam jest jakas wtyczka...i to ze obroty mi falują to moze byc przez te urwane kabelki?Obrotek nie pokazuje prawidlowych wartosci

Cytat:
2007-03-28 21:32:23, winogron pisze:
jest odpowiedzialny za obroty mi czesto po wrzuceniu na luz jak samochod jechał obroty były ok 3k jak wypiołem wtyczke mam spokój obrociki spadaja do 900

jak wypioles wtyczke? Co sie stanie jak ja wyjme calkiem?

Ok...odpiolem VSS i obroty nie falują... ladnie sie wkreca i schodzi z obrotow na jaloweym trzyma 900 tylko wskazowka predokosciomierza dostala drgawek co jednak mi nie przeszkadza

Cytat:
Ok...odpiolem VSS i obroty nie falują... ladnie sie wkreca i schodzi z obrotow na jaloweym trzyma 900 tylko wskazowka predokosciomierza dostala drgawek co jednak mi nie przeszkadza

RysiekLBN a ja jak odepne to niema roznicy nadal gasnie i obroty faluja. Czy to znaczy ze ten czujnik jest zepsuty?? pozdrawiam

Cytat:
2007-03-29 15:56:11, Lukaszzz pisze:
RysiekLBN a ja jak odepne to niema roznicy nadal gasnie i obroty faluja. Czy to znaczy ze ten czujnik jest zepsuty?? pozdrawiam

moze masz zepsuty silniczek krokowy

Cytat:
moze masz zepsuty silniczek krokowy

Czyscilem go i nic nie dalo ale na kompie nic nie wykrylo wiec niewiem