Zajeku...a bisty szum

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś pewien problem od mniej więcej 3 dni mam tak głośno w kabinie jakby mi jakiś boing startował szum się nasila koło 80 km/h Nie mogę stwierdzić czy idzie z przodu czy z tyłu. Normalnie to by było łożysko ale 6 tys temu wymieniałem. Sprawdzałem nie ma też luzu. Czy możliwe jest by łożysko szumiało nie mając luzu?? A czy przegub napędowy zewnętrzny też może szumieć??

Jeżeli chcesz sprawdzić czy to lewa strona ,czy prawa ,to pojedź gdzieś na trase tam gdzie są łuki .I tak, jeżeli łuk idzie w lewą strone to obciążane są łożyska kół z prawej strony auta jeżeli w prawą to łożyska lewej strony .Jeżeli chałas się nie zmienia to przyczyna tkwi gdzie indziej.Proste.

No dobra szlak wzial łozyko tylko zastanawia mnie czemu po przejechaniu tylko 7 tys. Teraz mi powiedzcie jakie kupic. Mialem optimala i ono padlo po 7 tys. SKF?? Czy jakies inne? Róznica w cenie: Optimal 22 zl. SKF: 66 zł.

Cytat:
2007-03-29 19:11:07, misiekwwa pisze:
No dobra szlak wzial łozyko tylko zastanawia mnie czemu po przejechaniu tylko 7 tys. Teraz mi powiedzcie jakie kupic. Mialem optimala i ono padlo po 7 tys. SKF?? Czy jakies inne? Róznica w cenie: Optimal 22 zl. SKF: 66 zł.

To sie nie dziwie.

Cytat:
2007-03-29 19:11:07, misiekwwa pisze:

SKF albo polskie FŁT. Na SKF'ie z tyłu jeżdżę już ok 2lat. A przedtem jedno padło po 3tys a drugie po ok 15tys...i też jakieś niemarkowe były.
Jak będą zakładali to tylko na prasie, najlepiej żadnych młotków...chociaż z drugiej strony jak się trafi papraj to i na pracie spitoli.

No ja prasy raczej nie posiadam wiec w gre wchodzi mlotek. Nie bede jechal do serwisu bo za wymiane glupiego lozysko krzycza 50 zl. Wiec chyba wezme SKF.