Ave 2000 prawy reflektor uszkodzone ustawianie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc, Ave z 2000r. (przed liftingiem). Mam uszkodzony mechanizm regulacji ustawiania reflektora (nie mylic ze zdalna regulacja wysokosci swiecenia). Czy ktos wie czy mozna taka lampe rozebrac - dostac sie do wnetrza? Jak ja wyjac z auta? (prawy) I czy macie jakies doswiadczenia z zamiennikami? - np na allegro za ok. 150zl. mozna kupic taki nowy firmy "DJ" Co to warte? Siemka. m

cześć, posiadam ave 2.0 td 1999 i miałem identyczny problem.
rozwiązanie jest proste lecz trochę czasochłonne.
1. wyjmujesz lamę
2. nie rozklejaj klosza pod żadnym pozorem
3. wypnij żarówki
4. przez owory po żarówkach widać wewnątrz lampy plastikowy mechanizm do regulacji położenia klosza(na boki i góra-dół)
5. przy kręceniu regulatorem plastikowy trzpień wkręca się w dół i popycha kolejny element plastikowy przymocowany do klosza, a ten popych a cały klosz w żądanym kierunku
6. problem jest w tym, że ten trzpień wyskakuje ze swojego miejsca i nie celuje już w ten drugi element tylko obok
7. wystarczy go zpowrotem wstawić w swoje miejsce

mi zeszło godzinę z jedną lampą.

Chyba że masz uszkodzone zębatki (nie pisałeś na czym polega to "uszkodzenie" ) to wtedy kupujesz jakiegoś połamanego paścia za grosze i rozbierasz.
Mogła jeszcze wyskoczyć w środku kostka z zaczepów w odbłyśniku to ją upchniesz bez problemu skoro to tam tak ładnie widać jak pisze Pychy.
Pozdro.

W Carinie E jest podobnie?
Pytam, bo po spotkaniu ze skuterem w lampie nie działa regulacja w pionie i świeci mi "trochę" za wysoko.

Jedno jest pewne zamiennik jest tyle wart ile kosztuje
Czyli niewiele.