MotoNews.pl

Polonez Truck 1,6 GSI - rocznik 2004

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A oto i moje autko które przed sezonem wakacyjnym przechodzi kolejne modyfikacje. Konkretnie to nowy silnik, felgi, ospojlerowanie. I odrazu pytanie....kto mi powie z kąd wziąć spojlery do poloneza??

więcej fotek na: http://kami2lo.w.interia.pl

A oto i moje dzieło

a tak ma wyglądać po zakończonych pracach:

[ wiadomość edytowana przez: kami2lo dnia 2007-03-29 01:43:43 ]

W sprawie spojlerów nie pomogę, co do trucka - hmmm ostatnia koncepcja "virtual" wygląda bardzo zachęcająco .

1.Wydaje mi się ,że rury na pace to nie najszczęśliwszy pomysł (pierwsze skojarzenie - ta reklama z tarpanem i tekstem "trzeba mieć fantazję i pieniądze..." ),
2.Pozbyłbym się tego czegoś pod przednim zderzakim (gdy linia progu jest wyżej niż dół przedniego zderzaka autko wygląda z deka kuriozalnie)
3. Po zastosowaniu powyższych i wykonastwu zgodnym z ostatnią fotką VT mamy ideał trucka

To moje zdanie, poza tym pick-upy rulez i powodzenia w pracach .

DZięx...no właśnie dąze dokładnie do tego co jest na drugiej fotce. Aktualne auto robione było przedewszystkim przez mojego tate, miało nieco ciekawiej wyglądać i słuzyć do cięzkiej pracy... ale odkąd ja jestem w jedo posiadaniu to powoli sie to zmienia... w tym momęcie juz jest zorebrany na elementy pierwsze i czeka na nowe serducho i dodatki

Bardzo ciekawy Truck, tylko zdaje się że pod maską siedzi GLI a nie GSI .. ?

Hm - LowRidera z poloneza nie zrobisz co prawda ale skoro odpowiada ci taki design trucka to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia

jeżeli chodzi o "szpojlery" to oprócz orciari nie dostaniesz nic do poloneza, kiedyś w 3mieście mieliśmy firmę która dorabiała spojlery na zamówienie pod konkretny egzemplarz - robili cuda, może poszukaj podobnej w swoich okolicach

Cytat:
2007-03-29 09:17:34, pablo_fso pisze:
Bardzo ciekawy Truck, tylko zdaje się że pod maską siedzi GLI a nie GSI .. ?

Atuko jak pisałem juz jest w przebudowie i czeka na swoje GSI :] jak narazie tylko kolektory wylotowe były od GSI

A trucka wybrałem dlatego ze ma lekki tył i tylny napęd...wiadomo co sie z tym wiąze...tym bardziej jak pod maską będzie konkretny motor

[ wiadomość edytowana przez: kami2lo dnia 2007-03-29 10:16:32 ]

ej. Co ty masz za heble że Ci 13" weszły? Od osobówki? Jesiej średnicy są tarcze?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2007-03-29 10:10:05, kami2lo pisze:
..tym bardziej jak pod maską będzie konkretny motor [ wiadomość edytowana przez: kami2lo dnia 2007-03-29 10:16:32 ]

Czyli co ? Bo czyba nie masz na myśli OHV'ki GSI

Fajny ten Truck. Aż szkoda, że nasza fabryka nie robiła modelu tak wyposażonego.

Mnie męczy rocznik tego auta... 2004? Robili jeszcze?

[ wiadomość edytowana przez: jacekes dnia 2007-03-29 21:41:57 ]

PFS chyba robilo...

Poza tym rocznik 2004 odnosi sie raczej do momentu zakupu auta przez Kolege Co wiecej wyglada on bardzo nieplusowo (stare fotele, atrapa, mosek itd) co takze obala twierdzenie o 3 letnim aucie...

Stare fotele w takim trucku to norma - nie robili "wąskich" siedzeń w wersji odchylanej.

Serio? Nawet w ostatnich Truckach dwudrzwiowych? To ja musialem chyba natrafiac na same czterodrzwiowe skoro wczesniej nie widzialem

Cytat:
2007-03-29 21:33:17, jacekes pisze:
Mnie męczy rocznik tego auta... 2004? Robili jeszcze? [ wiadomość edytowana przez: jacekes dnia 2007-03-29 21:41:57 ]

nie robili trucków w tym roku. Ja nie kupiłem auta tylko składałem sam od podstaw, buda jest z 1994r, nieplusowy bo nie chciałem aby był plusowy tak do końca.
Szerokie fotele były w truckach DC, w ST,LB i Royach wąskie. Moje są wyprofilowane troche lepiej i skórzane

Mając na myśli konkretny silnik mam na myśli 1,8 ( nie 1,4) od rovera lub 2.0. Ale jak trafi mi sie 1,6 MPi to nie pogardze. Zresztą mam 1,6 GLI po małych modyfikacjach w drugim trucku ( zdjęcia później) i tez nieźle daje rade

Mnie interesuje jakiej długości jest teraz to auto. - Mógłbyś to jakoś pomierzyć?

Neony niebieskie to kwintesencja wiejskiego tuningu, nie wiem czym się tu zachwycać.
Zakładając ten wątek liczyłeś sie z krytyką, wiec powiem: BLEE

jestem na nie, kombinacja ciemnego granatu i srebrnego lakieru, niestety się gryzie, chyba widziałem tego polda, mogę się mylić, pod Zemotem na Łopuszańskiej

EDIT:
Przeglądałem zdjęcia na stronie (albo jakimś blogu) i tylko mnie utwierdziły w przekonaniu, że nie ma się czym zachwycać. Nity czy wkręty na zderzaku z przodu. Końcówka wydechu, która nijak nie pasuje do haka z tyłu. Podświetlenie wszystkiego co się da na niebiesko, nawet tylny most jest podświetlony (na niebiesko) o zgrozo! Siedzenia, wyglądają jakbyś je wyjął z samochodu z przebiegiem 2 mln km, wrzucił do pralki i wysuszył, surowa kierownica bez klaksonu tez nie pasuje to wnętrza, korbki szyb od fiata lub od starego poloneza (do plusowego wnętrza?!), bębny pomalowane na żółto :/
Trzy halogeny chromowane, kwadratowe, raczej do klasycznego borewicza wiszą jakoś tak bez ładu na orurowaniu, jeden oświetla kufer ))
No i podstawa tuningu... Diabełek z kolektorami z tyłu na kufrze.

Bleee

[ wiadomość edytowana przez: LifeGuard dnia 2007-03-30 16:42:27 ]

Cytat:
2007-03-30 16:28:20, LifeGuard pisze:
kombinacja ciemnego granatu i srebrnego lakieru, niestety się gryzie,

Niezawsze - Skory Atu wygladal swietnie

Mnie się też ten zestaw kolorów podoba. Są kraje, gdzie można kupić samochód tak pomalowany już w fabryce.

Na VT fajnie, na fotach blee.

Cytat:
2007-03-30 10:22:59, Koot pisze:
Mnie interesuje jakiej długości jest teraz to auto. - Mógłbyś to jakoś pomierzyć?

Auto jest ok 30cm. krotsze od orginału. Zmierze jakoś kiedyś przy okazji.

P.S. LiveGuard... kto sie moim autem zachwyca?? Zdjęcia są po to bo to chyba taki dział forum co by sprezentowac auto, opinie mogą być różne...wali mnie to, wazne ze mi sie podoba, zresztą nie tylko mi... pewnie szkoda tez ze nie ma mody na 125p co??

Wujek-Kajtek -> wiem ze VT jest spox...dlatego do takiego stanu dąze... ten aktualny na zdjęciach to nie do końca był robiony wedle mojego pomyslu

[ wiadomość edytowana przez: kami2lo dnia 2007-03-30 23:51:25 ]