| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stanek39 LOB SYMPATYK Opel Omega 2.0 16V Kraków | 2007-03-29 11:02:50 Witam, mam pytanie: jestem na kupnie opon do Omegi 205/65 15", przywiózł mi gość z Niemeic takie oponki, prawie nówki, tylko...właśnie są to opony firmy MARIX Ecology ES-01. Nie mam pojęcia co to za firma, wiem ze włoska bo pisze na oponach.
Czy miał ktoś kiedykolwiek doczynienia z oponami tej firmy, czy ktoś na takich oponach jeździl, jak się sprawują. Szukałem w necie coś na ten temat ale praktycznie nic nie ma, jest strona ale po włosku >>LINK DO STRONY<<. Gość chce za te opony 500 zl, tak jak pisalem sa nówki. Dzieki z góry wszystkim za pomoc. |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2007-03-29 11:22:37 no to nowiki czy prawie nowki
jak wiesz "prawie" robi wielka roznice "prawie" nowych opon ktos sie pozbywa zasadniczo z 2 powodow coś z nimi nie tak albo ... cos z nimi nie tak ja za "prawie" nowego marixa w tym wymiarze nie dalbym tej kasy pol biedy jak widac, ze jakis kołek wstawiony czy cos jak nic nie widac to znaczy, ze byly tak bardzo do dupy, ze ktoś sie ich pozbyl zaraz po zakupie... a wnioskujac po wymiarze i producencie nie byla to osoba zbytnio wymagajaca dalej dopowiedz sobie sam
|
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2007-03-29 11:46:15 Kto idzie po czypsy? |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2007-03-29 12:06:45
jakiś widze "nieforumowy" kolega chyba się tu męczysz i denerwujesz niepotrzebnie
kup sobie te marixy i niech ci wyjdą na zdrowie bo przeciez je sprawdziłes i są zajebiste to na co jeszcze czekasz?? że ktos ci powie, ze marixy to wypas i np nigdy sie nie zedrą
edit: aaa juz wiem co rozjuszylo kolege:
no to akurat świnta prawda... ale przecież mozesz myslec, ze ktos je kupil w sklepie za 900 zeby odsprzedac je tobie za 500 i to wlasnie byl jego szczytny cel [ wiadomość edytowana przez: dARTi dnia 2007-03-29 12:12:41 ] |
Szcurek LOB MEMBER Kosiarka; Czarna Owca Tarnowskie Góry | 2007-03-29 12:11:47 Szkoda, że kolega ze skierowaniami do sanatorium ostatnio Audicą się wozi i rzadko na forum zagląda
BTW - jest wątek taki wątek, do którego można było się spokojnie podczepić |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2007-03-29 12:15:19 inne opony matrix - do roweru nawet bym tego nie zalozyl
Jak jezdzisz przepisowo (50 miasto, 90 trasa) to mozesz wziac, gorzej jak sie okaza "plastikowe" albo zjedziesz je na lyso przed koncem sezonu. Jesli lubisz eksperymenty to bierz
|
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2007-03-29 12:22:40 zork to marix nie matrix... ale daleko nie padło |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2007-03-29 12:26:05 Soltys - masz czypsy?? Bo właśnie targam 6-cio pak... zapowiada się niezły seans z serii: "Obietnica szybkiej śmierci w dolinie węży"!!!
|
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2007-03-29 12:43:48
klik dziękuję, postoję
nawet do bicykla wolę załapać używane schwalbe/micheliny niz jakies wydumki w omedze wystarczyly raz jakies cudaki na przodzie i nigdy wiecej :] |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-03-29 13:02:42 ja kupuje do firmy tigary i nóweczki nie naleweczki kosztuja po 120zł za sztuke.
ale ich jakośc jak na te cene jest niezła. wejdz na stronkę www.handlopex.pl tam znajdziesz cenki opon nikt taniej nie sprzedaje. pamiętaj opon nie nalewek. |
profil-usunięty | 2007-03-29 13:28:58 Jak nalewka, to tylko taka:
A do auta trzeba zakładać tylko dobre gumy i tyle ![]() |
Szcurek LOB MEMBER Kosiarka; Czarna Owca Tarnowskie Góry | 2007-03-29 13:33:17 Skoro już o wynalazkach, które leżą koło opon, znalazłem takie coś. |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2007-03-29 13:56:34
Ja właśnie chrupie.... |
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2007-03-29 21:21:11 ja mam FATE Ar-550 jezdze od zeszłej wiosny i nie narzekam nawet zadowolony jestem lepiej sie sprawują od starych 6 letnich michelin które miałem i miały koło 5mm bieznika. Jednak wiek opony robi swoje: |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-03-29 21:59:01
Ja Ci odpowiem konkretnie, mimo że Cię poniosło z tym tekstem do Dartiego. Kupiłem swoją omegę w 2005 we Włoszech. Założyli mi tam nowe opony 235/45/17, opony były z końca 2004 roku, ale jeszcze raz podkreślam, były nowiutkie. Były to opony marki Marix, o których piszesz. Wtedy nie wiedziałem co to takiego, ale skoro wywalczyłem je u sprzedającego za free, bo te co były założone miały już niewiele bieżnika i powiedziałem, że tylko w takim przypadku biorę ten samochód, żebym mógł spokojnie dojechać nim do Polski, więc miałem w dupie, że to jakieś Marix... Jakież było moje ździwienie, jak już w Polsce, po kilku tygodniach posiadania wozu, zacząłem się im przyglądać i wypatrzyłem wspaniałe napisiki w kilku językach, że to są "nalewki", czyli zregenerowane opony z odzysku. Najlepsze teraz. Po przejechaniu na nich niecałych 20tys. kilometrów, zdarły się niemiłosiernie i co najlepsze POPĘKAŁY Z BOKU NA CAŁYM OBWODZIE, TJ. W POŁOWIE MIĘDZY KOŁNIERZEM A BIEŻNIKIEM. Zauważyłem to dopiero jak zmieniałem całe koła na zimówki i spuściłem z nich powietrze, bo jak były napompowane i założone na samochodzie, to nie było tego wogóle widać. Powiem Ci szczerze, że jak to zobaczyłem, to mi się zrobiło tak gorąco, że aż zmarzłem...i tak na zmianę, zwłaszcza jak pomyślę, z jakimi prędkościami na nich zapier......, a już nie wspomnę ile ray wiozłem córeczkę samochodem, oczywiście wtedy już wolniej. NIE KUPUJ TEGO GÓWNA POD ŻADNYM POZOREM. Pozdro Sewcio |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-03-29 22:06:29
Zapomniałem jeszcze jednego, miałem je na tylnej osi. Przy prędkości 40km/h na mokrym asfalcie, jadąc po łuku, np zjeżdżając z wiaduktu w Sosnowcu, tył próbował zawsze wyprzedzić przód, mimo że były jeszcze nowe, już nie wspomnę co było pod koniec. Dla mnie to była frajda kontrować taki poślizg. Jednak opona tak zachowująca się to nieporozumienie. Teraz mam DUNLOP SP 9000 i nie ma szans bez "kombinacji" przy dużo większej prędkości, wprowadzić tył w poślizg. |