MotoNews.pl

OPONY MARIX???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanie: jestem na kupnie opon do Omegi 205/65 15", przywiózł mi gość z Niemeic takie oponki, prawie nówki, tylko...właśnie są to opony firmy MARIX Ecology ES-01. Nie mam pojęcia co to za firma, wiem ze włoska bo pisze na oponach.
Czy miał ktoś kiedykolwiek doczynienia z oponami tej firmy, czy ktoś na takich oponach jeździl, jak się sprawują. Szukałem w necie coś na ten temat ale praktycznie nic nie ma, jest strona ale po włosku >>LINK DO STRONY<<. Gość chce za te opony 500 zl, tak jak pisalem sa nówki. Dzieki z góry wszystkim za pomoc.

jak są tam jeszcze jakieś napisy to zerknij czy nie ma np: regroowed albo regroowable i inne wskazujące na bieżnikowanie, ta firma to może być coś w deseń MARKGUMa

to coś w stylu opon firm "goodride" albo "formula1" tania nowa opona fakt że tanio ale za 190zł masz "goodride" na baloon.pl z gwarancją. Rewelacją żadna z tych opon nie jest, zaskoczyć się można co najwyżej nieprzyjemnie.

w poprzednim autku miałem zimówki właśnie tej firmy - powiem jedno,
jak na oponki zimowe - totalna porażka

MARIX są produkowane przez Włoską firmę Maragoni. To taki odpowiednik polskiego PIEŃSK. Są to opony wykonywane w tzw. technologii ekologicznej, czyli powstają na bazie opon zuzytych. Bieznik tych opon jest nalewany na odpowiednio przygotowane podłoże opony zużytej. Jest to metoda podobna do tradycyjnego bieżnikowania.
Miałem kiedyś takie. Póki były nowe to jeszcze jeszcze, jak pochodziuły na aucie 2 sezony zaczęły się problemy tego typu jak bicie, trudności przy wyważaniu, hałas, ogólnie niska kultura pracy.
Zaleta tych opon: niska cena i trudne do zdarcia (autentycznie, po dwóch sezonach bieznik jak nowy).

Bieżnikowanym oponom mówimy zdecydowane NIE!.

Wszystko zależy od przeznaczenia. Jeśli masz zamiar jeździć autem na co dzień, z rodziną to lepiej nie ryzykuj. Kup tanie ale sprawdzone Barumy czy Wikingi i śpij (a raczej jedź) spokojnie.

Cytat:
2007-04-01 18:58:26, GoGo pisze:
MARIX są produkowane przez Włoską firmę Maragoni. To taki odpowiednik polskiego PIEŃSK. Są to opony wykonywane w tzw. technologii ekologicznej, czyli powstają na bazie opon zuzytych. Bieznik tych opon jest nalewany na odpowiednio przygotowane podłoże opony zużytej. Jest to metoda podobna do tradycyjnego bieżnikowania. Miałem kiedyś takie. Póki były nowe to jeszcze jeszcze, jak pochodziuły na aucie 2 sezony zaczęły się problemy tego typu jak bicie, trudności przy wyważaniu, hałas, ogólnie niska kultura pracy. Zaleta tych opon: niska cena i trudne do zdarcia (autentycznie, po dwóch sezonach bieznik jak nowy).

Ja mam zimówki Profila /nalewane/. przelatałem na nich dwa sezony i śmiem twierdzić, że są lepsze od niejednych używek i u mnie widać ślady użytkowania i to dosyć spore. a co do hałasu hmm wydaje mi się że są cichsze np od fuldy /nowej/ którą aktualnie założyłem. No chyba że to wina szerokości: zima 185/60r14, lato 195/60r15

Szerokości

[ wiadomość edytowana przez: Mariann dnia 2007-04-02 12:44:13 ]

W pośpiechu czytałem nazwę wątku i wyszło mi:

"MATRIX" a nie "MARIX"