Nakladki na swiatla

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
moja essina niedlugo i na dluzej wybiera sie do Anglii slyszalem ze chca by zalozyc nakladki na przednie swiatla, coby nie oslepiac innych. jest do do kupienia w polsce??? w ogole zakladac te nakladki???

JAK BYŁEM W ANGLI TO TAM NIE WIDZIAŁEM ŻADNEGO POLSKIEGO AUTA Z NAKŁADAKAMI. A KOŁO MNIE MIESZKALI POLACY CO MIELI ESSA I TEŻ NIC NIE MIELI.
POZDRAWIAM

Cytat:
2007-03-29 12:34:33, bolid20 pisze:
JAK BYŁEM W ANGLI TO TAM NIE WIDZIAŁEM ŻADNEGO POLSKIEGO AUTA Z NAKŁADAKAMI. A KOŁO MNIE MIESZKALI POLACY CO MIELI ESSA I TEŻ NIC NIE MIELI. POZDRAWIAM

czy tak trudno wylaczyc CapsLocka?
prosze o nie uzywanie wielkich liter - nie jest to pierwsza prosba do kolegi

Cytat:
2007-03-29 12:32:29, griecco pisze:
witam, moja essina niedlugo i na dluzej wybiera sie do Anglii slyszalem ze chca by zalozyc nakladki na przednie swiatla, coby nie oslepiac innych. jest do do kupienia w polsce??? w ogole zakladac te nakladki???

No to źle słyszałeś bo ja tam nie widziałem żadnego takiego auta z nakładkami. Chyba że jakiś stjóningowany

ale nakladki w sensie brewo-bydlaki...tzn badlooki?

czy nakladki odwracajace dostosowujace swiatlo do ruchu prawostronnego? (za bardzo nie wiem jak mialoby to wygladac ale juz nie taki dziwy ludzie wymyslali )

W instrukcji od Passata mamy rysunek który pokazuje że na prawą lampę nakleja się klin z ciemnej folii żeby zasłonić doświetlenie pobocza które będzie oślepiać kierowców w ruchu lewostronnym. Na reflektorze jest nawet taki grawer w jego kształcie.

Cytat:
2007-03-29 13:21:33, Podola pisze:
W instrukcji od Passata mamy rysunek który pokazuje że na prawą lampę nakleja się klin z ciemnej folii żeby zasłonić doświetlenie pobocza które będzie oślepiać kierowców w ruchu lewostronnym. Na reflektorze jest nawet taki grawer w jego kształcie.

dokladnie, widzialem kilka aut eng w pl z takimi zaklejkami