Coś mi tu cieknie... [+foty]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakoś wcześniej tego nie zauważyłem, choć nie sądzę, że zrobiło się to teraz.

Są sobie takie 4, a w nich świece żarowe i dziad nr 3 licząc od lewej na zdjęciu:

... z bliska wygląda tak:

Te śruby dokręcone są na maksa. Ktoś mi podpowie, co tu się wyprawia? I najlepiej jak krowie na rowie, bo z mechaniki to ja ni w ząb

wtryski a konkretnie ich "obudowy" a moze wezykiem puszcza ??

na bank wężykiem przelewowym to ten czarny gumowy w oplocie .kup metr w sklepie motoryzacyjnym koszt 6 zlotych i wymień wszystkie 10 minut roboty

Witam ja tez sadze ze to moze byc wyciek najpewniej z wezykow przelewowych to sie zdarza ewentualnie z pod nakretki przewodu paliwowego dochodzacego do wtrysku ale to jest przewow przelewowy na 100 procent !!!

Dzięki panowie! Pojutrze mam czas, to zakupię wężyk, wyczyszczę to miejsce i dam znać czy już spokój.

No, to dzisiaj wszystkie wężyki zostały wymienione, teraz będę obserwował jak z tym wyciekiem. Mam nadzieje, że jednak się uspokoi.
Przy okazji takie pytanie - co ile wymienia się filtr paliwa i filtr powietrza? Bo że filtr oleju wymienia się przy wymianie samego oleju i w dieselu co 10tysi to wiem, ale tamte pozostałe?

Po raz kolejny postawiliście słuszną diagnozę - to był wężyk. Jak pisałem wymieniłem wszystkie i jest suchutko. Dzięki jeszcze raz za pomoc!

P.S. Wątek można zamknąć i zostawić w archiwum dla potomnych.