Problem z maglownicą!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich! Mam problem z maglownicą, a mianowicie pojawił się dziwny jak dla mnie luz, tj. strasznie stuka nie przy skręcaniu, ale na dziurach, myślałem że to zawieszenie, ale wymieniałem niedawno wszystko i nadal pukało. Niedawno podniosłem maskę a żona jechała autkiem po dziurach i zauważyłem luz. Luźne są drążki w obudowie i to one stukają. Tu pojawia się pytanie czy da się to usunąć czy może kupować drugi magiel. Jak naprawi ile to kosztuje lub gdzie kupić i ile kosztuje taki magiel. Dodam że jest to magiel od essiego 1991 1,6l 105KM EFi bez wspomagania z regulacją kierownicy. Załączam zdjęcie poglądowe dla sprecyzowania mojego problemu

Cytat:
2007-03-29 18:56:43, Yazgool pisze:
Niedawno podniosłem maskę a żona jechała autkiem po dziurach i zauważyłem luz.

możesz mi to zobrazować??

w czasie jazdy siedziałes pod maską

a tak wogóle to fordy tak mają ja swoją będę dawał do regeneracji , 2,5 roku temu wymieniałem na używkę i po 2 latach zaczęła lecieć , teraz zobaczymy jak bedzie po regeneracji

p.s. u m nie nie dość że leci to tez jest luz

U mnie sie dało,za całe 20zł... i godzine roboty.Ale ja mam bez wspomagania...

Cytat:
2007-03-29 19:22:35, Przemm pisze:
U mnie sie dało,za całe 20zł... i godzine roboty.Ale ja mam bez wspomagania...

Kolega pisał, że nie ma wspomagania...
Może opisz mu w takim razie, jak to zrobiłeś.

ja tez u siebie slysze stuki, musze podjechac na warsztat zeby zobaczyli

Trzeba zglosic sie do Sławka i kupic od niego tuleje slizgową+tuleje kasujaca luz+sprezynke.Wyjac magiel z auta i pod spodem jest taki korek plastikowy.Wykecic go i wymienic sprezyne i tuleje slizgowa.Potem wydlubac stara tuleje z maglownicy-tam gdzie chodzi listwa od strony pasazera i wbic nową.U mnie pomogło i wreszcie jest cisza.Co prawda chodzi troche ciezko kiera ale jak sie dotrze to bedzie ok.

Cytat:
Niedawno podniosłem maskę a żona jechała autkiem po dziurach i zauważyłem luz. Luźne są drążki w obudowie i to one stukają

Stary jak Ty jechałeś z tą żoną siedziałeś na silniku w czasie jazdy mozę wrzuć filmik z instrukcją lokalizacji stuków to może być ciekawę

Cytat:
2007-03-29 19:02:28, mss pisze:
a tak wogóle to fordy tak mają ja swoją będę dawał do regeneracji , 2,5 roku temu wymieniałem na używkę i po 2 latach zaczęła lecieć , teraz zobaczymy jak bedzie po regeneracji p.s. u m nie nie dość że leci to tez jest luz

Pol roku temu regenerowalem maglownice i znowu leci, a luzy tez sa. Sam nie wiem co robic, teraz przymierzam sie do zakupu uzywanej ale to chyba jak kupowanie kota w worku

Cytat:
2007-03-30 12:30:35, ssikor pisze:
Pol roku temu regenerowalem maglownice i znowu leci, a luzy tez sa. Sam nie wiem co robic, teraz przymierzam sie do zakupu uzywanej ale to chyba jak kupowanie kota w worku

jak leci to mozna w jednym miejscu zmienic uszczelniacz przy kolumnie kierownicy ale na luzy nie wiem

Cytat:
2007-03-30 13:28:59, koniuXR3i pisze:
jak leci to mozna w jednym miejscu zmienic uszczelniacz przy kolumnie kierownicy ale na luzy nie wiem

dokładnie ja kupiłem uszczelniacz w aso za 100 nigdzie indziej nie mieli

Cytat:
2007-03-30 13:49:33, kiepas96 pisze:
dokładnie ja kupiłem uszczelniacz w aso za 100 nigdzie indziej nie mieli

a ja w sklepie forda.. 60 zl

oryginal

Cytat:
Stary jak Ty jechałeś z tą żoną siedziałeś na silniku w czasie jazdy mozę wrzuć filmik z instrukcją lokalizacji stuków to może być ciekawę

Dla wszystkich zainteresowanych:
jechać w taki sposób da się, jednak jak się nie umie dobrze jeździć to nie polecam, prędkość autka była równa marszowi, więc szedłem obok, raz z jednej strony raz z drugiej, i było widać co stuka bo luz jest duży.

Cytat:
Trzeba zglosic sie do Sławka i kupic od niego tuleje slizgową+tuleje kasujaca luz+sprezynke.Wyjac magiel z auta i pod spodem jest taki korek plastikowy.Wykecic go i wymienic sprezyne i tuleje slizgowa.Potem wydlubac stara tuleje z maglownicy-tam gdzie chodzi listwa od strony pasazera i wbic nową.U mnie pomogło i wreszcie jest cisza.Co prawda chodzi troche ciezko kiera ale jak sie dotrze to bedzie ok.

Dzięki tak zrobię!

HEHEHE już zamówiłem części kosztowały 34zł z przesyłką, dzięki wielkie za pomoc! Pozdro.

I co zamowiles?

Cytat:
2007-03-30 13:28:59, koniuXR3i pisze:

No wlasnie najgorsze te luzy, ale dzieki za rade co do wyciekow