DOBRE WSKAZANIA LICZNIKA ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy to są dobre wskazania licznika ??? bo wymieniłem z milowego (anglik) i teraz to sie buja - tamten widocznie zaniżał sporo ale chce sie upewnic

i jescze jedno

KLIK 1

KLIK 2

cos mi nie idzie z tymi fotkami

[ wiadomość edytowana przez: rafalko dnia 2007-03-29 21:58:33 ]

jak dla mnie troche za duzo

[ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-03-29 22:32:53 ]

Zamieszczam zdjęcia kolegi coby mniej klikania było:

Na tym zdjęci według mnie zawyża o ok 10 km/h przy takich obrotach powinno być ok 150 km/h

A na tym zawyża o 5 km/h powinno być ok 95 km/h

Prosty rachunek:

4270 (obroty silnika) : 4,188 (dyfer) : 0,707 (V bieg) * 1,75 (obwód koła) * 60 (coby w godzinach wyszło) : 1000 (coby w kilometrach wyszło) = 151,423 kmh

dla drugiego przypadku analogicznie.

[ wiadomość edytowana przez: adid11 dnia 2007-03-29 22:47:14 ]

ja testowałem to tak: autostrada A4 i patrzylem na kolejne tablice z km do wrocławia - wychodzilo mi idealnie tak jak bylo na kolejnych...takze wydaje mi sie ze slimak ok z tego wzgledu ze tacho sie zgadza

pozniej wpadlem na cos jeszcze - stoper w komórce i przy równych 120km/h do dokładnie w ciagu 1 minuty tacho zarbiło równe 2 km...aż takich rozbieżnosci w dokladności pomiaru nie bylo...

Cytat:
2007-03-29 22:40:29, rafalko pisze:
ja testowałem to tak: autostrada A4 i patrzylem na kolejne tablice z km do wrocławia - wychodzilo mi idealnie tak jak bylo na kolejnych...takze wydaje mi sie ze slimak ok z tego wzgledu ze tacho sie zgadza pozniej wpadlem na cos jeszcze - stoper w komórce i przy równych 120km/h do dokładnie w ciagu 1 minuty tacho zarbiło równe 2 km...aż takich rozbieżnosci w dokladności pomiaru nie bylo...

Takie wyniki idealnie wychodzą dla dyferencjału od 2.0 (przełożenie 3,941) więc może masz silnik 1,5 a dyfer od 2,0 kto to wie co tam koreańce pakowali.

Chyba najlatwiej umowic sie z kims i jechac we dwa auta obok sie i porownywac predkosci :]

Jego predkosciomierz tez moze oszukiwac. Najlatwiej to z panem wladza, da jeszcze na papierze potwierdzenie

ja mam tak, wiec chyba masz ok (a taką starą fotkę wykorzystałem w końcu)

dzieki jost w koncu jakis konkret