MotoNews.pl

Czy warto wybierać się na giełdę w Słomczynie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szanowni Koledzy
Nigdy w Słomczynie nie byłem choć słyszałem że można tam kupić prawie wszystko po bardzo atrakcyjnej cenie. Podobno najwięcej części jest do polonezów, fiatów, volkswagenów. A co z naszymi ESPERAKAMI. Czy do nich jest duży wybór części?
Swoje auto kupiłem pod koniec tamtego roku. Było ono nieco zaniedbane. Poprzedni właściciel systematycznie serwisował samochód ale jeśli chodzi o stan ogólny to przyjdzie mi spędzić przy nim trochę czasu i wydać trochę pieniędzy. Wypisałem sobie szereg rzeczy, które muszę dokupić. Niektóre mogą być po prostu używane inne na pewno nowe.

To ciekawe pytanie - ja też nie byłem nigdy w Słomczynie - jak miałem Poldka to zaopatrywałem się na giełdzie Żerańskiej..... tam do Esperaków nie było NIC...
jak jest w Słomczynie....???????

Ogólnie w Słomczynie jest masa części, ale...
Ale kiedyś pojechaliśmy z kumplem po parę klamotów do jego malucha i nie mogliśmy dostać. Spotkałem za to trochę blacharki z esperala. Pewnie skradziony na części

Byłam tam dziesiątki razy. Swojego czasu nieraz i dwa razy w miesiącu.
Jak w takich miejscach jest mydło i powidło.
Z pewnością do espero dużo więcej jest stoisk z częściami niż np. na Żeraniu ( oj cienutko tam).

Jedynym problemem na dzień dobry to jest sam dojazd do giełdy. Od strony Góry Kalwari jest chyba najgorzej. Korek nieraz zaczyna się już od Drwalewa. To duuużo wcześniej niż Słomczyn.

Z pewnmością nie bedzie problemu z miejscem do parkowania, gdyż mieszkańcy wyspecjalizowali się w tej profesji. Placi się jednorazowo 5 PLN bez limitu czasowego, lub na godzinę ( ceny nie pamietam). Ja zawsze parkuję w tym samym miejscu i mam zniżki.

Proponuję tam przyjechać na miejscę w miarę wcześniej 7.30, i wyjechać do 11.00. Potem wszyskie auta opuszczają parkingi rozciągnięte wzdłuż głównej drogi i jest znów wieeelki koooorek w obie strony-powtórka z poranka.

Można tam się napić i pojeśc jak na każdej takiej imprezie, jak i coś dla ducha i oka również też coś jest Nie wiem w jakiej jakości bo nie korzystałem.

Dobrze niech nogi odpoczną przed wizytą na tym na giełdzi bo można się złazić.

Tak więc jadąc od strony Chynawa, Drwalewa na początku będziesz miał wjazd na giełdę dla samochodów do sprzedaży, handlarzy itp. Dalej masz po lewej stronie pierwsze stragany zresztą cały prostopadły pas do końca (sektory patrząc od drogi głównej w głąb giełdy) z artykułami do maszyn rolniczych, ciągników itp. Dalej sektor z częściami do samochodów ciężarowych, dostawczych. Następnie ciuchland. Po nim największy czyli części do osobowych i dostawczych. Na samym końcu już od strony Grójca drugi wjazd na giełdę dla sprzedających itp.
W głąb od tych wymienionych sektorów masz odpowiedniki grupowe sprzedaży aut używanych.

Jeśli chcesz od razu trafić na dział osobówek to szukaj parkingu w okolicach numerów "30" patrząc na oznakowanie budynków mieszkalnych przy drodze głownej.

Serdeczne dzięki.
Z tak precyzyjnymi wskazówkami na pewno dam sobie radę.
Jutro (a właściwie dzisiaj) to już pewnie nie pojadę, ale na pewno nastąpi to w krótce.

Przede wszystkim nie jedż tam sam , a jeśli to bez większej ilości kasy i pilnuj dokumentów !!!
Znajomy wrócił ostatnio stopem bez kasy i dokumentów a wiadomo ile czasu trzeba na wyrobieni dowodu, prawka itp.

wez do serca rady kolegow i jedz jeszcze z moja musisz uzbroic sie w cierpliwosc w wygodne buty i optymizm powodzenia

i daj znać jak ci się podobało

A może spotkamy się tam razem. W jedności siła a kupy nikt nie ruszy...