Nawiew-klimatronik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Czy w waszych Omach podczas wlaczonego nawiewy wieje caly czas na srodkowe nawiewy, mimo ze ustawiam na nogi, szybe itd.? Oraz czy jak wylaczycie zupelnie klimatronik to podczas jazdy czuc z nawiewow minimalne cieplo lub zimno w zaleznosci od pozycji w jakiej wylaczycie klimatronik?

Jest tak jak piszesz, przy wylaczonym klimatroniku (przy wlaczonym silniku oczywiscie ) czuc delikatnie cieplo lub zimno, uzaleznione jest to od tego jaka jest ustawiona temperatura na klimie.
Co do tego czy wieje zawsze na srodkowy nawiew to u mnie tego zjawiska nie ma. Jezeli ustawiam na nogi to wieje na nogi, jezeli na szybe to na szybe itd.

Tyle dobrze... U mnie nie wialo caly czas na srodek dopiero jak niedawno spalilem sterownik klimatroniku(panel) i zalozylem drugi to tak sie dzieje. Dodaje jeszcze ze ten panel to z anglika. Pozdro !!

Moze to te jeze pouciekaly albo ta zebatka na glownym ciegle zle zazebia, bo ktos tu juz o tym pisal. Bo przyznaje ze wiele razy tam grzbalem ale nie jestem amator, nie myslcie sobie Robie przy autach na codzien ale czasmi poprostu sie nie wie i juz

i od tego właśnie jest to forum , żeby zapytać

Czy wersja Angielska(panelu sterowania) rozni sie jeszcze czyms oprocz sterowaniem temperaturu od strony pasazera??? Zakupilem to i jak daje na nogi to wieje na twarz jak na twarz to wali na nogi, dam na AUTO i LO zimne tylko na nogi, zmniejsze na 18 wieje gdzie chce. Co jest????? Gosciu zapewniał ze rozni sie tylko tym ze od pasazera bedzie zmiana temp. na dwie strony a na starym bylo ok. A moze to co mi sprzedal tez padniete jakies jest? W dupe jeza....!!!!

Niestety kolego musze cię mocno zmartwić. Miałem tak amo jak ty jak spsułem swój panel i zapodałem od anglika. Te same objawy na środkowych wiało cały czxas co bu nie ustaił a jak już dałem na same środkowe to wogóle nie wiało. Jedyny plus tego co miałe to fakt że było mozna naraz włączyć nawiew szyba -środek czego w brakuje fabrycznie i jeszcze jeden plus to taki że podświetlanie piktogramów (tych ludzików i pozostałych) świeciło się wraz z zapalenmiem świateł a nie zaraz po rozruchu silnika. Jedyne wyjście to wywal to w pi... i tyle. Ja kupiłem nastepny panel od niemaca i wszystko wróciło do normy. Tyle

Dzieki Ziomus!!! Patrz, a zapewnial, ze tylko sterowanie po drugiej stronie. A tak sie reklamuje z tym swoim najwiekszym szrotem OMEGI B w Polsce. Wiekszosc chyba wie o czym mowie... Wiec jak ktos ma ten sterownik (panel) to chetnie kupie