MotoNews.pl

Temperatura silnika corsa B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam nastepujący problem, który sie ujawnił wraz z ciepłymi dniami a mianowicie podczas normalnej jazdy samochodem po miescie temperatura silnika waha sie tak w granicy 92-95 stopni. Propbem powstakje w czasie gdzy zatrzymam sie na swiatłach wtedy temperatura leci do 100stopni (niewchodząc na czerwone pole) i włącza sie wentylator. Wyczytałem na forum ze to moze byc pompa wody. Co Wy o tym sądzicie i czy ktos z Was wie jak mona taką pompe w szyki sposób sprawdzic?

A co twoim zdaniem stanowi u ciebie usterkę? To co opisujesz to normalne funkcjonowanie układu chłodzenia

samochód mam niecały rok, na jeseieni wynmieniałem termostat bo sie okazało ze był padnietay a teraz jak sie zrobiło ciepło takie kwiatki wychodzą wiec pytam... niewiem jak to sie dzieje w oplu wiec po przeczytaniu sterty postów nieodnalazłem odpowiedzi wiec pytam.

Jak dla mnie, znaczy to jedynie, że wszystko z twoim autem cacy! No chyba, że te 100 stopni osiąga po 2 lub 3 sekundach to wtedy jest problem. Ale generalnie jest tak, że silnik sie nagrzewa a wiatrak włącza się by go schłodzić. Tak ma być!

hehehe przeciesz to opel

opel wiec norma. w oplu wentylator ma załączać sie przy 98 stopniach. wiec masz wszystko w normie. życzę dalszej i udanej eksploatacji