| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-04-01 11:08:16 Drodzy moi,
Właśnie otrzymaliśmy na klubowego maila pismo treści następującej: "To Whom it may concern Our lawyer services just noticed that your club uses registered name of DAEWOO (C) that is registered trademark od Dawoo Motor Corp (C) and GMDMC. Taking above into consideration, we request to immediately stop using ouir registered trademark, otherwise the official leagal action will be taken. In case of any question plerase contact our legal service office at: legal@gmdwmc.com" W skrócie, prawowity właściciel znaku DAEWOO wzywa nas do zaprzestania używania ich nazwy w nazwie naszego klubu. Mamy tydzień na zmianę domeny i nazwy naszego klubu. proszę o propozycje
Kontaktowałem się z czeskim klubem espero - też to dostali |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-04-01 11:13:41 1 kwietnia 2007 |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-04-01 11:32:34
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-04-01 12:21:51 Inaczej mówiąc...niech się walą na ryj |
Darek54495 Klubowy Weteran Frontera i czarny katowice | 2007-04-01 12:31:56 Mam propozycje
WWW.DAJEWOO.PL ![]() |
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2007-04-01 13:00:57 www.espero.pl nie ma znaku |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-04-01 16:47:53
Ani nazwy daewoo dla porządku-eh,pierwszy kwietnia |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-04-01 17:27:13 nawet gdyby to nie nazywamy się Klub Daewoo tylko Espero a to nie nazwa zastrzeżona gdysz ta nazwe ma jakaś szkoła języka a co do znaczka to możemy sobie z kapusty zrobić łeb byka jak ma nasz nowy kolega ![]() |
maskekk Pzn | 2007-04-01 23:49:03 Zlomero Klub Polska. NMSP |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-04-02 16:08:50 Ponieważ teoretycznie każdą nazwę własną można zastrzec, proponuję jedynie zmienic formę a zachować "sens", np.:
Oficjalny Polzki Klup Dełu Ezpero
Pozdrawiam - SpeedR |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-04-02 16:34:44
to MY możemy zastrzec tę nazwę dla internetowego klubu. Espero jako wyraz pospolity w niektórych językach może być zastrzeżony wyłącznie dla konkretnego zastosowania. Nie możemy w ten sposób nazwać samochodu, ale wszystko inne - owszem. Równie dobrze my moglibyśmy wysłać maila do DMC i zażądać zaprzestania używania przez nich nazwy espero, bo my jej używamy dla określenia klubu. |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-04-02 16:57:07 pierdolą trzy po trzy...
po pierwsze: alias naszej strony to espero.of.pl a nie daewooespero.of.pl po drugie: klub nazywa się "Internetowy Klub Espero" lub "Polski Klub Espero" - co widac po klubowych naklejkach... po trzecie: dopóki nieprowadzimy pod nazwą "Daewoo" komercyjnej działalności to mogą nas w dupę pocałować... ten sam problem miał internetowy Klub Vectry ale już nie pamiętam jak go rozwiązali... można by się z adminem w tej sprawie skontaktować... ...wiem natomiast jedno: że trzeba ze strony klubowej pousuwać znaczki firmowe Daewoo i na forum motonews nazwę z "Forum: Klub Daewoo Espero" skrócić na "Forum: Klub Espero" |
patrykowski Daewoo Espero 1,8 Cd chorzów | 2007-04-02 17:12:04 a moze zmienic nazwe klubu na ---> Klub Zrzedliwych Zgredów??
bo ostatnio wszyscy sie ciepia o byle gowna ![]() |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-04-02 18:04:33 poza tym można im odpisać po polsku, by nas zbiorowo cmokli w bena. Ja osobiście nie rozumiem o czym oni do nas piszą. Nie znam słowa "whom", ani "may", podobnie jak wielu innych. W sumie to znam znaczenie "to", "we", "stop", "be". Reszta w pewnikiem w jakimś obcym języku, ale w jakim - nie napisali, więc nie bardzo wiadomo do jakiego tłumacza się udać.
|
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-04-02 18:17:12
Czyli krótko:kiss our asses |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-04-02 19:57:07 OK. Jako, że prima aprilis minął można wątek zamknąć i spuścić z wodą o co uprzejmie wnoszę podanie do Modów
|
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2007-04-02 21:04:45 Skoro Vectra miała taki problem to dziwi mnie takie postępowanie bo producentom powinno raczej zależeć na propagowaniu wyrobów i przywiązywaniu ludzi do marki poprzez wspieranie takich inicjatyw ale może w zarządach tychch firm siedzą same taborety...
Pod tym względem fajnie ma np. klub Hyunday'a bo tam jak się kiedys orientowałem (gdy rozważałem kupno Lantry) zdarza się, że na zlot wpada ktoś z "firmy" np. z nowym modelem auta do "obejrzenia". |