MotoNews.pl

CB do esiego?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Powiem tak, chciałbym kupic CB, poradźcie jakie?. nie mam pojęcia, poprostu sie na tym nie znam. Prosze o konkrety. Za podpowiedzi dzięki.

wyszukiwarka..masz 2 potezne tematy o cb.... poczytaj

polecam cb forum

kazdy cos innego poleci zalezy ile kasy i co chcesz dokladnie wpierw poczytaj watki na fefk i na cb

ja mam tti 770

ja mam Sunker Elite One, niby jakieś polskie dziwo ale kosztowało mnie 220zł i jestem bardzo zadowolony z niego.... bardzo. Do tego podłączona antena Hustler 100cm, na miasto zbyt duży zasięg na trasę idealna jak dla mnie)
całość kosztowała mnie 310zł i jestem zadowolony

a moje zdanie jest takie.. Idź do sklepu z CB takiego z reputacją, weź 350zł i wszystkiego sie dowiesz i Ci zamontuja i luzik.Jeżdżę troszke i wiem że samemu z bladym pojęciem to nic nie wskurasz . Takze szkoda Twoich nerwów i czasu przed kompem w dobrym sklepie z CB dostaniesz to co chcesz w dobrej cenie .

A jakis taki sklep we wrocku ktoś zna, ze dobrze doradzą i tanio sprzedadzą

yyyy a jaki on nowy zestaw kupi teraz za 350 zlotych ?? Odkad nie ma unidenow 520 to na cos z czego naprawde bedzie zadowolony trzeba troszke wiecej kasy.... Zawsze mozna kupic jakas onwe kobre lub alana za dwiescie pare zlotych ale szkoda nerwow, za miesiac moze dwa bedzie chlopak chcial to jak najszybciej sprzedac. Moja rada jak sie nie ma kasy to kupic sprawdzona uzywke, albo odczekac i dolozyc. Sam oszczednie kupilem a100+ i na poczatku myslalem ze to super radio i wszystko pieknie w nim gra... Pozylem popatrzylem na inne radia i juz swoje wiem.

Kolego stach w cb podstawa to antena nawet najdrozsze radio przy gwodziu 50 cm. bedzie ci tylko szumialo a zasieg bedzie nijaki. Co do radyjek to odradzam tanie kobry, tanie alany, tanie onwy. Jak jezdzisz benzyniakiem szukaj radia z filtrem ANL.

Kilka wskazowek ktore wyczytalem na forach intenetowych:

radia INTEK - dobre radyjka ale maja mulaste glosniki (za duzy bass) z glosnikiem zewnetrzym dokupionym przyzwoite radio

radia TTi - zdazaja sie wadliwe egzemplarze, ogolnie to radio z bajerami ale firma nie najlepsza i jakosc podzespolow srednia.

radia PRESIDENT - moim zdaniem dobra firma ale radia z tych najtanszych (johnny, harry z wbudowanym asc trzeba wyregulowac w seriwsie czestochowy bo system przerywa komunikaty) -wiele osob w tym rowniez ja tak uczynilo i teraz moge powiedziec ze mam ASC...

radia ALAN - a100+, 1001z czy jak mu tam odpusc sobie odrazu. Z alanow szukal bym jakiegos starszego radia

Radia COBRA - te z wyzszej polki to super sprzet, te z nizszej to zwykle alany.

Ogolnie moim zdaniem jesli chcesz kupic cos nowego to 350 zlotych to minimum pieniazkow na same radio... Na antene sredniej klasy trzeba doliczyc min. 85 zlotych (magnesowy hustler)
Pozatym antena magnesowa ma tylko jeden plus mozna ja sciagnac minosow za to jest znacznie wiecej...

a ktos o nowym wspominał ....???? ja nie przyuwazyłem. Zreszta nowy czy nie co za róznica przecież filmów na tym oglądac nie bedzie .

sorry nie wiedzialem ze w sklepach sprzedaja u was uzywki... u mnie raczej to zadkosc... w lbn mamy 3 serwisy cb i szczerze mowiac kazdy serwis powiedzialby co innego w kwesti radyjka....
Serwis pomoze w tym co chce sprzedac. Lepiej radzic sie ludzi ktorzy ze sprzetu korzystaja i wiedza czy sa zadowoleni czy nie.

Ja powiem tak mialem alana 100+ - i nie spelnial moich oczekiwan.
Uzywalem u520 - radyjko jak najbardziej ok.
Uzywalem tti - hmmm poza zacinajacym sie mikrofonem(przelacznikami kanalow) i tym ze np zmiana kanalow o jeden wyzej raz byla przy jednym bipnieciu - ruchu pokretlem raz po 2,3 to jest ok .
Sluchalem Inteka - i moim zdaniem glosnik wbudowany jest naprawde fatalny
Uzywam johnnego II z asc i jestem w 100% zadowolony.

Z anten tez moge sie wypowiedziec :
na poczatku gwozdzik na dachu 50 cm.... szok i padaczka.
hustler - fajna sprawa dosc optymalne rozwiazanie, tylko ze to magnes...
obecnie mam At72 i jest spoko. Zadnej zabawy z kablami, skrobania w zimie dachu... Prawda jest taka ze jakbym mial zbedna kase kupilbym jeszcze lepsza antenke.

[ wiadomość edytowana przez: kormoran dnia 2007-04-02 00:12:59 ]

Dzieki wszystkim za porade. Największe dzieki koledze z Lublina, chyba tak zrobie jak radzisz. Dzięki koledzy za podpowiedzi bo wszystkie sa ważne.

ciesze sie ze jakos moglem pomoc. Jakbys mial metlik w glowie przed samym kupnem to pytaj. Oszczedzisz pieniadze uczac sie na czyichs bledach. Na forum jest sporo uzytkownikow cb i napewno kazdy ci cos podpowie, doradzi. Najgorsze jest to ze czasem sprzedawcy sa naprawde nieuczciwi i doradzaja fatalnie tylko po to zeby sprzedac zalegajacy na polkach towar. Tu na forum nikt nie bedzie mial w interesie pozbawic cie gotowki i pomoze z dobrego serca. W zasadzie to polecam rowniez forum internetowe o cb, - www.cb-radio.pl bo jest to doslownie kopalnia wiedzy a stazi wyjadacze potrafia sporo doradzic. Na stronce znajdziesz ranking anten, opisy poszczegolnych modeli radio-telefonow wraz z opiniami uzytkownikow, podopowiedzi montazu anten i radyjek. W esiim mk6 jest super z cb ale przy mk7 musialem pokombinowac zanim znalazlem wygodne rozwiazanie...

Ja mam U 520 + Lemm AT71, na stałe. IMHO bdb.

elo, jak bys chcial radyjko z antenka to mam do sprzedania, pisz na PW