MotoNews.pl

Opinie o W202 i znikajace lusterka!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Slucjacie, bede mial mozliwosc sciagnac ayto na mienie przesiedlencze. Mialem juz W115 i W123 iznowu che Mesia.
Ale sie waham bo.... W124 nie, bo obieraja z listew i kradna lustreka.
Moze W202? Mam na mysli 220 lub 250 diesel. Czy ktos uzytkuje takie auto i moglby podzielic sie opinia? czy to awaryjne czy jakoscia dorownuje W124?

No i pytanie podstawowe: Czy z W202 tez znikaj lusterka? Bo mnie by to doprowadzalo do furii!!!
Czy sa sposoby na ich zabezpieczenie?

Dzieki i pozdrawiam.

W 202 to solidny samochód w niczym nie ustępuje jakością W 124 a co do lusterek to kradną we wszystkich modelach (mam W 202 od roku i skroili mi już dwa komplety). Najlepszym zabezpieczeniem jest polisa AC, na każdej kradzieży jestem ok. 1500 zł do przodu.

Szymon

Hm, a nic nie pomaga?

NIe ma na to sily? Przeciez mozna dostac bialej goraczki!!
A jakiego masz W202? Diesla? Co sadzisz o 220?

Pozdrawiam

Mam W 202 220 ale benzynowego, nigdy nie jeździłem dieslem i nic na ten temat Ci nie powiem. Wydaje mi się jednak, że 95 KM na auto ważące 1500 kg to trochę mało. Poleca na taxę Co do luster to niektórzy mówią, że pomaga oznakowanie, ja z kolei słyszałem na giełdzie od handlarza, że na to też są sposoby, ale może warto spróbować.

Szymon a co ze zniżkami, które tracisz korzystając z ubezpieczenia AC. Poza tym powiedz co to za rodzaj ubezpieczenia, jestem żywo zainteresowany, bo juz przstałem liczyć po piątej kradzieży.

Dzieki za odpowiedzi.
Widze, ze auto jest OK. Mysle, ze 95 KM nie jest najgorzej. Moj W115 200D mial 55 i tez jechal.
Ale te lusterka!!!! Widze, ze to wciaz problem nierozwiazany.

A co by bylo, gdyby je troche okaleczyc? Tzn np. dac do szklarza, zeby ukecil rogi? NIe zmiejszylo by to ich funkcjonalnosci a oszpecilo? MOze byly by bezuzyteczne dla zlodzieja?

POzdrawiam

Cytat:
A co by bylo, gdyby je troche okaleczyc? Tzn np. dac do szklarza, zeby ukecil rogi?

Mogą w tym pośpiechu nie zauważyć, trzba wymyśleć chyba coś innego

Niestety nie mam garazu ani parkingu strzezonego pod nosem, tylko bym trzymal pod domem.
Chyba nieda rady i trzeba odpuscic. NIech mi ktos napisze czy jest na to sposob?

Aha, a czy W202 diesel spelnia norme EURO2? BO inaczeuj tez nie zarejstruje?!

Mam w124. Tez mi znikaly lusterka (warszawa) ale znalazlem na to sposób. Wszystko zostalo podpatrzone na ulicy u innych mesi. Jezdzac po miescie, zaczalem rozgladac sie na inne lusterka w mesiach. Jest na to kilka sposobów. Po pierwsze oznakowanie-gowno pomaga, mi takie ukradli, po drugie Silikon dookola-wyglada strasznie, po trzecie: maly otworek w szkle lustra i metalowy lancuszek przynitowany na trwale do tej dziurki i wnetrza lustra, po czwarte: szprychu pionowe w lusterka (ja mam takie rozwiazanie), na poczatku troche te szprychy przeszkadzaja w patrzeniu ale po tygodniu mozna sie przyzwyczaic (duzo lepiej niz ich brak), po czwarte takie male sztywty w czterech rogach przytrzymujace szkla.
Na listwy tez sa patenty, ktore ozna zobaczyc na miescie. Głownie nity i sruby.
pzdr
P.S. zlodziejom ucinac rece...

Mam C220D 95Kw. daje rade jak mu sie wkręci to nawet nie jest tak zlle poważnie bo coś o tym wiem na 3 bez problemu 120km/h i więcej.tylko trzeba mu troche przyklepać w pedał polecam.Auto jak na swą moc spisuje się lepiej od TDI 90kmbo miałem takie Audi A4 .Ale kurwa chyba mam felerny model albo merc odwala chałe bo mam już dośc z awariami jak nie klima to pompa paliwowa, w międzyczasie napinacze pasów. Mercedes " Ach miało być tak pięknie..." zdaje mi sie ze jakość merca wygasła z 190-tką.

co do znikających lusterek... mam 124-kę. od dwóch lat kradną mi na zmiane albo listwy albo lusterka(Warszawa), że o zaślepce na hak holowniczy nie wspomnę. AC troche pomaga, bo wypłacają praktycznie taką cenę jaka jest w serwisie, ale mi np ujebali udział własny, tzn.: że jak mi ktoś buchnie auto to jesli ubezpieczyłem na 30 tys - to dostane powiedzmy 27 tys. Czyli kwota pomniejszona o udzial własny. Ale w sumie opłaca się, bo amortyzatory można wymienic ... A lusterka zrobiłem na czarny sylikon, jest coraz ciemniej to nie widać hehehe. przynajmniej się nie wkurwiam kiedy wyjeżdżam spod knajpy z kobietką. I wiecie co, jeszczze mi nie ukradli kołpaków mam nadzieję że nie będe musiał robić ich na silikon.

MAm 200d c klase i tez juz mi ukradli lusterka. Postanowilem nastepne rozkręcic mowie o srubkach. i nic auto moze spokojnie juz stac a ja jestem bez obawy o lustra