Pytanie do wszystkich

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zamierzam sam wymienic ta nieszczesna pompe bo co nieco kumam mechanike.ale jak zmienialem kiedys kumplowi rozrzad maialem problemy z naciagiem rolki napinacza.stosowalem podpowiedzi borysa i bylo ok ale reka niemoglem za nic naciagnac tak rolki zeby pasek byl per fekt .wiec pojechalismy bo warsztatu.pytanie jak to sie naciaga prawidlowo i czy uzywa sie jakis spec.kluczy

kilka spraw kolego:

1. szukamy w archiwum, jak nie ma to zakladamy watek
2. TEMAT JEST OD TEGO ZEBY W SKROCIE NAPISAC OCO BIEGA
3. zakladasz temat w stylu: uwaga; zopbacz to; czy ktos wie; mam problem. nie sopdziewaj sie odp bo duzo osob poprostu ten watek ominie.
4. po jaka choinke zakladasz 2 watki o podobnej tematyce ?? nieszlo w jednym zmienic tematu ew zadac pytania ??

ok sorry

Normalnie to się kupuje sprężynę pod napinacz i problem naciągu znika. Chodzi mi naturalnie o CVH. A jak się nie ma sprężyny, to naciąga się tak, żeby dał się obrócić o max 90 stopni w połowie długości.

ale napina sie reka tzn ciagnie sie jak najmocniej

1.6 16v

Nie... nie dasz rady ręką. Między nadkole a napinacz wkładasz tzw. brechę i wtedy dociągasz.

ok dzieki wielkie bo juz raz mialem taki przeboj jakby mi przeskoczyl masakra.rozwiazalem to tak ze zaciagnelem kumpla do prawdz.specjalisty.a jeszcze pyt. napinacza kolo jest czasami z plastiku?nie peknie?

Cytat:
2007-04-04 18:06:03, krzysiek23 pisze:
ok dzieki wielkie bo juz raz mialem taki przeboj jakby mi przeskoczyl masakra.rozwiazalem to tak ze zaciagnelem kumpla do prawdz.specjalisty.a jeszcze pyt. napinacza kolo jest czasami z plastiku?nie peknie?

Nie.