| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tomciar Senator B 3,0 24V Bielsko Biała | 2007-04-04 19:12:24 Witam serdecznie.
Pierwszy raz pisze tutaj więc chciałbym się najpierw przywitać. Jeżdżę Oplem Senatorem z instalacja Landirenzo Omegas. Instalacja od 2 lat, wszystko ok tylko pojawia sie jeden problem. Po roku dziwnego lekkiego przerywania samochodu na gazie doszedłem od czego to - okazało się że traci się dobry kontakt we wtyczkach doprowadzającej prąd do wtryskiwacza gazu (kiedyś mierzyłem opór takiego wtryskiwacza i wyszło mi ok. 1 om - czyli ze 12 A tam płynie). Jak przeczyszczę styki drobniutkim papierem ściernym złącza wtryskiwaczy oraz wtyczki to silnik na gazie pracuje idealnie, przez paręset km, potem to samo. Czy takie łącze może się utleniać? Ja kto zabezpieczyć - poza przylutowaniem na stałe hehehe. Kolega dał mi jakąś pastę do takich rzeczy - minęło 2000 km i znowu się zaczyna, wiem że jak przeczyszczę styki to będzie idealnie jakiś czas. Kurde tyle aut jeździ z tą instalacja i tylko ja mam taki problem? Pozdrawiam, Tomek [ wiadomość edytowana przez: tomciar dnia 2007-04-04 19:25:12 ] |
tomciar Senator B 3,0 24V Bielsko Biała | 2007-04-04 19:52:00 Dziękuje za pochylenie się nad moim problemem
Wtyczki nie zmienię bo ona wchodzi do wtryskiwacza. Ale o przylutowaniu i przeniesieniu złączki ciut dalej od wtryskiwacza dzisiaj tez myślałem, tylko jakiej złączki DOBREJ użyć? Może być nawet wykonana w technice wojskowej albo w ogóle to przylutuję bez złącza, po co mi to kiedykolwiek rozłączać
Pozdrawiam, Tomek |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-04-04 19:54:58 Witaj Tomciar (r6 )!!! Może spróbuj pasty miedzianej, na te styki... |
tomciar Senator B 3,0 24V Bielsko Biała | 2007-04-04 20:09:41 Nooo ale w składzie tej pasty jest sproszkowana miedź, to jak to się będzie miało do przewodzenia prądu? Grozi zwarciem |