MotoNews.pl
7 Zbiornik LPG i ..... hałasy (180700/45)

Zbiornik LPG i ..... hałasy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanko do tych co może już spotkali się z takim tematem
.......
Posiadam zbiornik LPG "w kole zapasowym" .Z bagażnika, jakby spod butli gazowej dochodzą mnie nieraz hałasy .....coś jakby metalowego tłukło się pod butlą .
Sprawdzałem pod butlą na ile się dało i nic tam nie znalazłem więc pomyślałem, że może butla, która jest zamocowana na dnie wnęki koła zapasowego podskakuje-wygina tą blachę dna i to tak hałasuje.......może tak być ? Ma tak ktoś?
Pomyślałem także, że może opiankowanie pianą poliuretanową butli we wnęce dookoła usztywni butlę we wnęce i wyciszy hałas ......?
Co wy na to ?

Mam podobnie. Butla mi halasuje. Narazie wlozylem listewke w miejsce ocierania butli o scianke wnęki, w której leży. Planuje zalatwic sobie gumowy pas i wstawic go na calej dlugosci miedzy butle a sciany wnęki czyli zrobie taki pierscień oplatajacy butle. Mysle ze to zalatwi sprawe halasu.

Myszy ! Myszy !! w butlach mieszkają myszy !!

ja mam dwa samochody z lpg w kole i do tej pory nic nie slyszalem zeby cokolwiek sie tluklo.. cisza calkowita

Cytat:
2007-04-05 10:49:45, p_s_y_c_h_o pisze:
Myszy ! Myszy !! w butlach mieszkają myszy !!

Pianką to raczej nie psikałbym w takim miejscu bo:

- tam jest wilgotno(zbiornik "się poci") i pianka będzie nasiąkać wodą, a wilgoci w aucie raczej nie chcemy
- będziesz chciał kiedyś wyjąć butlę i będziesz miał kłopot, bo te cholerne pianki trzymaja dosyć dobrze

Zatem lepiej jakąś gumę podłożyć, jak kolega wsześniej pisał i będzie git