Tyle się teraz mówi o klimie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A ja na poważnie. Niestety nie posiadam takiego dobrodziejstwa, ale w sumie czemu nie. Czy można założyć sobie takie cacko? Podejrzewam, że kosztuje fortunę. Ktoś wie ile?
Dzięki.
Mikołaj

Ponad 3 tysiące złotych. Czytaj uwaznie pościki

a po co...trzeba duzo pisac

w piatek zalozylem klime w warszawie - koszt rowne 4000zł - zaklad KLIMAT w Ząbkach - namiary na stronie MackaGT - auto zostawilem o 8:00 o 15:00 bylo gotowe - jechalem 300 km tylko po to aby ja zalozyc - w katowicach taka przyjemnosc zaczynala sie od 6000zł - wszystkie czesci nowe - daewoo na gwarancji 1 rok

To jak za darmo
Może odsprzedam swoją bo ja lubie ciepełko i praktycznie nie uzywam

Dzięki OloW za namiary. Chyba się jednak jeszcze trochę pogrzeje!

Cytat:
2003-06-08 22:14:35, Maciej75 pisze:
To jak za darmo
Może odsprzedam swoją bo ja lubie ciepełko i praktycznie nie uzywam

Serio? Moze sie troche potargujemy

Tylko co ja wstawię w miejsce przycisku właczania klimy na desce rozdzielczej

Moze jakąś fajną diodę, która będzie miło mrugać po przekroczeniu 140km/h?

Cytat:
2003-06-08 23:04:53, mikulasz pisze:
Serio? Moze sie troche potargujemy

Nie targuj się, klima Maćka75 nie pasuje do Twojego silnika.

Ćwiczyłem ten manewr, tyle że w drugą stronę (z 1,5 do 1,.

Koledze miałem sfinansować w zamian wspomaganie.

Cytat:
2003-06-08 23:06:50, Maciej75 pisze:
Tylko co ja wstawię w miejsce przycisku właczania klimy na desce rozdzielczej

Może gustowną zaślepkę

OK. Dzieki.
Czyli jak rozumiem, pozostaje mi nówka za 4tys. Ech, chyba poczekam.

A swoją drogą lodówkę mozna juz kupić za 1 tys zł.
Chyba lepiej jednak poczekać Mikulasz na cłodniejsze dni ... powariowali z tymi cenami

Niekoniecznie.
Ja szukam klimu do swojego ze skasowanych pojazdów.
Samochód mógł być bity w tył, więc klima może być ok, a cena bardziej przystępna.

Czyli wycieczka po szrotach? Ewentualnie przez jakiś warsztat?
Chociaż , zaraz, zaraz, ostatnio w centrum Daewoo widziałem plakat, że zakładają klimę za 2500,-. Nie pamiętam tylko czy było też Espero. Muszę to sprawdzić.

Jasne że mozna i tak, ale mnie cały czas dręczy pytanie dlaczego lodówki kosztują ok. 1 tys zł a klimy ok 4 tys. przecież zasada działania jest identyczna - czy w tym przypadku w grę wchodzi "podatek" od luksusu tzn chcesz miec klimę to za nią zapłać konkretnie?

Cytat:
Chociaż , zaraz, zaraz, ostatnio w centrum Daewoo widziałem plakat, że zakładają klimę za 2500,-. Nie pamiętam tylko czy było też Espero. Muszę to sprawdzić.

Jak sprawdzisz, daj znać na forum.

OloW!...nie wiem czy nie zaszalałeś odrobinę na wyrost!? całkiem niedawno w Krakowie można było zamontować nową klimę za 3,5 tys!...no i kilometrów miałbyś mniej o parę setek...Pocieszające dla Ciebie jest to,że nie wiem na 100% czy jeszcze montują w tej cenie, a poza tym Ząbki cieszą się dobrą "klimatyczną" opinią

Maciej75 Lodówka <> Klimy. Lodówka schładza obszar 1 m3 maksymalnie. Klima to ze 2-3 m3. Lodówka działa okresowo, klima cały czas. Lodówka schładza z temperatury powiedzmy 10 st do temperatury 5 st, klima z temp. 40-50 stopni do 20 stopni.
Już kiedyś miałem starą lodówkę i nikt jej nie chciał kupić. Jak już byłem na maxa wkurzony, to powiedziałem żonie, że kupię wentylator, włoże do środka i będziemy mieli klimę.

Czyli wystarczy dokonać prostą operację arytmetyczną
W takim razie klima w CC powinna być duzo tansza niż w espero z uwagi na mniejszą objetośc kabiny