Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
januszo Toyota Avensis Mielec | 2007-04-10 20:22:06 Wymieniłem filtr paliwa, sprawdziłem przepływomierz, powstawieniu rurki za filtrem nie było bąbli powietrza, zaworków na pompie nie wykręcałem ale przy taktowaniu 12 V głośno cykały. Komputer serwisowy wskazuje w magistrali paliwa ciśnienie dużo większe niż powinno być. Obroty szaleją, dziś nawet raz doszły do czerwonego pola, a tak cały czas dochodzą różnie raz 2200, niekiedy 3000, kiedy indziej 2700. Jeden mechanik mówił że może być zapchany katalizator, inny że czujnik ciśnienia paliwa może nie pokazywać rzeczywistych wartości. |
januszo Toyota Avensis Mielec | 2007-04-10 20:44:27 Jeszcze jedna propozycja, gość mówił żeby przeczyścić przepustnice, ale gdzie ona jest? |
bakin16 AVENSIS białystok | 2007-04-10 22:47:18 witaj tu masz link jak czyscic przepustnice powodzenia
http://avensis.info/viewtopic.php?t=15 |
SzybkiLopez Mazda 626 GW W-wa | 2007-04-10 23:15:37 Przepustnice w Dieslu??? O ile wiem to Dieslem steruje się za pomocą dawki paliwa a nie przepustnicy z tego względu że Diesle nie wymagaja stałego stosunku ilości paliwa do powietrza, a poza tym najlepiej pracują przy nadmiarze powietrza (poces spalania zachodzi najpełniej) |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-04-10 23:54:27
To co sie w koncu dzieje z tym silnikiem napisz jakie sa objawy ,najpierw piszesz ze nie mozesz wejsc na wyzsze obroty teraz ze szaleja..... Jakie jest to za wysokie cisnienie na listwie zdaniem mechanika,bo ja raczej spotykalem za niskie niz za wysokie. Sprawdz czy nie spadl wezyk z czujnika cisnienia doladowania,jest przy metalowej rurze powietrznej od turbiny do intercolera ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
januszo Toyota Avensis Mielec | 2007-04-11 06:29:55 Ciśnienia nie pamiętam, max. obroty są różne raz 3000, raz 2200, niekiedy 3800, wczoraj raz weszły na maxa. |