Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
el_comendanto (M) ![]() トヨタカムリ | 2007-04-17 14:01:08 te folie za allegro to g......
solary i inne bajery blakna, rysuja sie...nie polecam. armolite i 3m. to sa liderzy. jeszcze sungard. |
![]() _wydra civic coupe d16z6 s | 2007-04-24 23:27:48
dlaczego szit?? rysuje sie czy ciezko nakleic czy moze przebarwia jakos ?? |
![]() _wydra civic coupe d16z6 s | 2007-04-25 18:21:28 kurde szkoda ze nikt nic nie pisze wiecej ;/ chyba kupie ta z allegro jednak ![]() |
el_comendanto (M) ![]() トヨタカムリ | 2007-04-25 18:26:00 Nie kupuj. To gowno blednie jak za przeproszeniem dupa bez slonca przez pol roku. Mialem to w swoim aucie i nie dosc, ze sie rysuje, to na dodatek po kilku miesiacach widac bylo zauwazalna roznice w odcieniu. A mialem najciemniejsza. Zrobila sie jasniejsza od najslabszej wersji.
Pozdro. Jak lubisz wyrzucac kase w bloto to kupuj ![]() |
BeeMWe (S) BMW 525 24v Olsztyn | 2007-04-26 13:03:04
Ogólnie. Trudno dobrze nakleić, łatwo się rwie, rysuje. Tandeta. Lepiej zapłacić pare stówek za dobrą folie z montarzem i masz wszystko jak należy, a do tego atest dla glin. Pozdrawiam i odradzam folie z allegro. |
![]() davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | 2007-04-26 14:30:35 Kurdę ja tak sobię chciałem jakoś w pasku szybki przyciemnic, ale tylko tył, żeby przestrzeń bagażową zasłonic, bo nie mam rolety a jak jeszcze wstawię tam suba to nie za bardzo żeby to na widoku było. I naprawdę nie da się tanim kosztem tego zrobic tylko od razu w setkach trzeba się liczyc?
Doradźcie coś. |
![]() _wydra civic coupe d16z6 s | 2007-04-26 16:02:45 ja bym chcial wszystkie przyciemnic tylko tak lekko naj jasniejsza folia
i chyba napisze maila do kogos kto kupil taka folie z allegro moze cos doradzi... te folie z allegro maja taki sam atest jak te zakladane-naklejane w niby firmach. Prawdziwy atest ma byc na szybe a nie na folie a w firmie powiedzieli mi 550zł i mial bym sobie sam wyciagnac z przednich drzi ![]() albo zaryzykuje i kupie ta z allegro albo poszukam po sklepach foli innych firm |
![]() _wydra civic coupe d16z6 s | 2007-04-26 16:58:53 no i napisalem kilka maili do klientów z allegro |
BeeMWe (S) BMW 525 24v Olsztyn | 2007-04-27 17:41:30 Można oszukać te kilka stówek.
Trzeba kupić folie, chocby tą z allegro, ale dogadać się z kimś kto NAPRAWDE DOBRZE potrafi ją zamontować. W ten sposob wilk syty i owca cała.
Jeśli masz zupełnie płaskie szyby to powinno być OK z budżetową folią (czytaj powyżej), ale szyby profilowane trudno jest dobrze okleić tanią folią, nie jest ona termokurczliwa.
Odradzam. Poczytaj co napisałem wcześniej, a miałem właśnie naj jaśniejszą w takim przypadku nawet atest na folie nie pomoże, przepisy kodeksu drogowego. Chcesz mieć wszystkie szyby barwione, to tylko piecowo. |
![]() _wydra civic coupe d16z6 s | 2007-04-27 19:13:11 noo przy odrobini szczescia bede jezdzil i jezdzil jak bede mial mniej szczascia to przy miskach bede zrywal a jak nie bede mial szczescia to mi dowód zabiorą ![]() i tak chce ciemnic wszystkie kumpel civicem jezdzil 2 lata i nic... licze na szczescie ![]() odpisali mi na kilka maili ja bralem najjasniesza i sie przyciemnialo fajnie (auto honda civic) ,jak jest prosta szyba to zero pecherzy wychodzi,jak masz skaplikowana szybe to jzu gorzej,pozdro czesc a więc po kolej najpierw kupiłem odcień sredni a potem jasny takąi takąklei siesuper oczywiscie najpierw musisz umys czybe i spryskać ją wodą z ludwikem a potem kłaść folie tak jak robiąto firmy sfolia się nie rysyje chyba ze chodzi ci o ślady pozostawione po plastikowej szpachelce to fakt ale po umyciu szyby nie rzuca sięto w oczy a zaś na aucie nie widać juz wogóle klei sięnią łatwo i prosto a pęcherzyków nie ma chyba ze wpadnie ci jakiśpaproch to bedzie go widać ale jak za tą cene to w skali 1/10 .............9 Folia od -AUTOTUNING- jest taka jak od reszty foli sprzedajacych na allegro za ta cene. Ja kupilem od nich folie i od sprzedajacego - WDA1 - Jednak folia od wda1 jest ciemniejsza niz od autotuning osobiscie polecam folie super czarna taka kupilem od obu sprzedajacych. W kazdym badz razie trudno sie przykleja folie samemu i radzil bym ci zdjac szyby i je okleic ale mozesz tez okleic w samodzie co jest bardzo trudne bo to nie jest folia termokurczliwa. Jak okleisz folia to nie otwieraj drzwi bo powietrze jak bo folia odrazu bedzie do wyrzucenia. porobia ci sie setki malutkich pecherzykow. Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz bo troche oklejalem swoje szyby ![]() kupiłem 30% czarnego ale słabo śxiemia prawie nic,kup 60%procent oklejenie lepiej zlec lakiernikowi. Pozdrawiam witam, folia jest bardzo fajna. Gdybym na początku wiedział jak się ją przykleja to napewno bym jej nie porysował. Pęcherzyki powietrza mam tylko na tylniej szybie, poprostu duża powierzchnia zrobiła swoje. Jeśli już kiedyś przyklejałeś taka folie to napewno będziesz miał lżej. W zestawie masz wygodną łopatkę do wygładzenia folii i nożyk, nie używaj żadnych tapeciaków i żadnych innych... Ten co był w zestawie jest najostrzejszy a próbowałem wielu. Początkowo miałem problem z przyklejeniem ponieważ ta folia jest dwuwarstwowa i jedna to jest przyciemnana, która nas interesuje, a druga to folia do której jest przyklejona. Jak ją rozwarstwisz to lej dużo wody. Pozdrawiam Marek brałem folie 30 z atestem witam z tej strony FOLIA TEC styling team, tej folii używamy do treningu ponieważ łatwo ją rozerwac przy wygładzaniu, bardzo trudno ją dociąć (nawet skalpelem), i bardzo fajnie odchodzi po położeniu. no i do tego jest bardzo tania. Bez specjalnego plynu położenie bez pęcherzy i załamań jest praktycznie nie mozliwe. Jeżeli będzie potrzebował oryginalnej folii firmy folia tec oferujemy 37 rodzaji folii w najniższych cenach w Polsce od 177 zł za rolke 300cm x 76cm Pozdrawiam i to by bylo na tyle moze ktos jeszcze odpisze a co do tego ze nie jest termokurczliwa to są na to sposoby np podgrzewac opalarka albo tylna szybe kleic z kilku kawałków |
BeeMWe (S) BMW 525 24v Olsztyn | 2007-04-27 19:34:46
Przecież nie jest termokurczliwa, wię najwyżej są przypalisz
Chyba jeszcze nie kleiłeś folii?? Będziesz potrzebował duuużo naklejek żeby zamaskować łączenia, taka technika to raczej dla osób zajmujących się tym zawodowo. Powodzenia życze i...
szczęścia. ![]() ----------------- Get Rich or Die Trying [ wiadomość edytowana przez: BeeMWe dnia 2007-04-27 19:41:39 ] |
![]() _wydra civic coupe d16z6 s | 2007-04-27 23:44:22 dobrej foli termokurczliwej nie trzeba nawet grzac, mam nadzieje ze ta z allegro jest w jakims stopniu termokurczliwa...
jak bym kleil tylna szybe z 2 kawałków to chciał bym zeby łączenie wyszlo na tych paskach od podgrzewania szyby foli jeszcze nie kleilem uda sie - bedą szyby fajne i satysfakcja nie uda sie - 12.99+wsyłka pójdzie sie ^%&*%T*&^*^ troche sie uda ![]() [ wiadomość edytowana przez: _wydra dnia 2007-04-27 23:45:52 ] |
BeeMWe (S) BMW 525 24v Olsztyn | 2007-04-28 09:56:59 13zł + wysyłka to nie pieniądz, tylko że jak już się naklei i wyjdzie fatalnie to szkoda zerwać, olać te pare groszy, ale trud i czas są bezcenne.
Jak już nakleisz to wklej foty i napisz jak szło i jak wyszło. Pozdrawiam |