Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-04-07 19:13:18
|
is155 IS 200 Dziergowice | 2007-04-08 13:39:57 Czy ktoś z Was próbował kiedyś sikać pod wiatr ![]() ![]() umiejscowić końcówki gazu. Wiem z doświadczenia że to często kupa roboty i dodatkowe godziny pracy ale jak to w życiu bywa coś za coś,gdyż prawidłowo umieszczone końcówki wtrysków to 50% sukcesu ![]() A teraz do sikania i nie z powodu jutrzejszego dyngusa ![]() Jeśli mamy do dyspozycji wydajną sprężarkę i możliwość podkręcenia w niej ciśnienia powyżej 10 bar to możemy zaryzykować z 99% powodzeniem wiercenie i gwintowanie bez zdejmowania kolektora bez obawy że cokolwiek dostanie się do silnika. Nalezy jedynie znaleźć odpowiedni króciec na kolektorze(ważny jest jego przekrój-musi być jak największy)i podać tam ciśnienie ze sprężarki odpowiednio dobranym przewodem. Uwaga - należy podczas takiej operacji wiercenia pracować w goglach gdyż inaczej możemy potrzebować pomocy okulisty. Taki sposób wiercenia można oczywiście zastosować lecz raczej ja zalecam zdejmowanie kolektora co też czynię na własnym warsztacie gdyż mając kolektor zdjęty mogę w optymal nie najlepszym miejscu założyć końcówki wtryskiwaczy gazu. Pozdrawiam i życzę mokrego dyngusa i aby nie pod "wiatr" ![]() |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-04-08 14:07:36
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() |
![]() Gustaw6666 BMW e36 coupe 328 Poznań | 2007-04-08 16:57:50
Hehe.... Jestem żeglarzem i często robimy kolegom dowcip. Kiedy trąbią browar i potem śmigają na dziób oddać honorowo mocz. A wtedy, szybkie wyostrzenie do linii wiatru.... i już nie sika z wiatrem ![]() |