Co to jest ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam małe pytanko co to jest, jak się nazywa, i do czego służy bo nikt mi znany nie moze tego nazwać. A musze to wymienić bo jest połamane i narazie jest zrobiony MC'Giwer Serce

To jest na powietrzu? na dolocie czy jak?

Wydaje mi sie ze odma. pozdrawiam

hehe chyba maluchami nie smigliscie
to jest taki patencik co by wlasnie olej z odbmy nie siorpal do silnika tylko pozostawal w tym "odstojniku" a do silnika trafiaja same opary skuteczne i praktyczne bylo racze w autkach gdzie odma szla do samego filtra powietrza poniewaz gdy silniczek juz nie byl pierwszej mlodosci filtr powietrza bardzo szybko sie brudzil w tm przypadku raczej te cacko jest calkowicie zbedne bo to co nawet idzie przez odme w fazie ciekłej i tak sie spali w cylindrach a do filterka sie nie cofnie no chyba ze jak juz jest to nie ch bedzie tylko trzeba raz na jakis czas zlewac gdzies ten syf z tego odstojnika

a jeszcze jak bys mial zdjecie bardziej od spodu bo wydaje mi sie ze tam idzie tez rurka w takim przypadku jednak by to zmienilo znaczenie tego calego cacka jezeli idzie rurka z samego spodu to pokusil bym sie o nazwe wyciszacz szmerow czy jakos tak hehe trza by to jakos obejrzec to by mozna sie bardziej udzieli w temacie bo tak po jednym zdjatku to troszkie strzelam ale napewo jedno z dwoch to bedzie

hehe 3 raz sie jeszcze tu udziele bo tak sobie ogladam to zdjatko i sie jeszcze dopatrzylem ze tam zamiast rurki ktora idzie pod silnik (a niech to tylko policjant zobaczy to mandacik bedzie srogi) powinna isc do tego dolotu powietrza do kolektora ktos tam co nieco kombinowal pewnie kompcilo za bardzo ale cosik takiego nie jest dobrym pomyslem i trza sie ukrywac przed kontrolami

[ wiadomość edytowana przez: organo dnia 2007-04-07 20:46:05 ]

[ wiadomość edytowana przez: organo dnia 2007-04-07 20:46:35 ]

ten wężyk jest przerabiany przez gazownika, żeby samochód nie łapał powietrza przed mikserem tylko za. Czyli ta puszka to zbędne badziewie jedynie co łączy węzyk z kolektora i z pokrywy. To może ktoś mi jeszcze powie gdzie jest zawór odpowietrzenia skrzyni korbowej w tymsilniku??