Słaba dynamika fiata coupe 20 16v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc mam fiata coupe 20 16v autko fajnie chodziło dopuki gosciu w warsztacie nie ruszył silnika krokowego teraz jego dynamika spadła duzo chałasu a mało jazdy pomocy

sam sobie odpowiedziales. silnik pewnie w trybie awaryjnym chodzi i dlatego nie ma mocy. check engin tez sie nie zaswieci bo prz fiacie to nawet krokowca mozna odlaczyc i sie nie zaswieci. sproboj poprawic polaczenie, najlepiej wyjac wtyczke popryskac styki jakims badziewiem typu wd 40 i wpiac jeszce raz. esli tio nie pomoze tzn ze krokowoec do wymiany albo wiazka uszkodzona.

czesc dzieki za szybka odpowiedz powiem ci co zrobiłem na odpalonym silniku odczepiłem wiazke od korkowca i zaczał chodzic gorzej jak ja wpiełem spowrotem to było juz ok ale i tak nie ma kopyta takiego jak wczesniej i wychodzi na to ze korkowiec jest ok i wiazka tez 19 jestem umuwiony na diagnostyke silnika jesi zeczywiscie chodzi w trybie awaryjnym to czy kompoter mu pokaze czekam na odp

komputer diagnostczny powinien pokazac co jest nie tak, jeli bedzie tryb awaryjny to powinno pokazac. to ze jest roznica nie znaczy ze krokowiec jest ok. moze potrzebowac czyszczenia. ale przed wizyta odepnij klemy na akumulatorze na 15 min potem podlacz, odpal i bez dodawania gazu czakaj az sie silnik zagrzeje i 2 razy wlaczy sie wentylator na chlodnicy. mozliwe ze taki reset ECU zalatwi sprawe. a jesli nie to zawsze pozostanie diagnostyka tam powinno cos wyjsc. chociaz przy mojej sienie zaden komp diagnostyczny nic nie pokazal mimo ze krokowiec byl martwy.

czesc dzieki za dobre rady zrobiłem jak napisałes odpiełem klemy i z zegarkiem w reku zrobiłem wszystko ale i tak nic to nie dało widze ze łebski z ciebie facet i znasz sie troszke na fiacikach miło by było z toba pogadac wiec jesli bedziesz miał ochote to napisz numer skaypa albo gg napewno sie odezwe jak sie gada na bierzaco jest lepiej trzymaj sie czekam na odp ADRIAN !!

pytanie- po co gościu w warsztacie ruszał krokowy? coś z nim nie tak było?