Problem z przednim światłem!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam problem z przednia lampą, jak widac na fotkach mam lampy z łady i prawa przednia mi czasem świeci słabiej niz lewa tzn na żółto a nie na biało tak jak powinna, ale czasem świeci normalnie i nie jest to wina żarówki bo sprawdzałem .
Może wie ktos z was co jest nie tak bo ja juz nie mam nerwów do tego

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2007-04-10 09:51:59 ]
[ powód edycji: przypominam to nie jest forum poloneza !!! ]

Sprawdź przewody, może jest jakiś stary który już należało by wymienić.

Możesz podłączyć na króko do akumulatora + jak bedziesz gdzieś śmigał i upewnisz się, że to nie żarówka(zawsze możesz zamienić je L->P)

Msci sie za to, ze tak go skrzywdziles tymi swiatlami i bad lookiem. (podobnie jak wczesniej 131).

A tak powaznie to sprawdz wszytkie polaczenia elektryczne przy swiatlach, pewnie ktores ma za duza rezystancje i stad spadki napiec na zarowkach.

I napisz w temacie jakiego samochodu dotyczy problem

Cytat:
2007-04-10 11:16:11, kosa131 pisze:
Msci sie za to, ze tak go skrzywdziles tymi swiatlami i bad lookiem. (podobnie jak wczesniej 131). A tak powaznie to sprawdz wszytkie polaczenia elektryczne przy swiatlach, pewnie ktores ma za duza rezystancje i stad spadki napiec na zarowkach.

bad looka juz nie ma bo gliny kazały mi go usunąc a swiatła załozyłem takie poniewaz te okrągłe były g... warte i miałem wiecej problemu z nimi niz z tymi co teraz mam

Cytat:
2007-04-10 12:43:56, Tommy_Driv3r pisze:
...swiatła załozyłem takie poniewaz te okrągłe były g... warte i miałem wiecej problemu z nimi niz z tymi co teraz mam

No to trochę jestem zdziwiony. Mam identycznego poloneza z okrągłymi lampami i wszyscy nie mogą się nadziwić jakości oświetlenia drogi. A co do żółtego światła to najczęściej kostki przy żarówkach siadają.