MotoNews.pl

Łożysko nsk japan-warto???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Muszę zmienić łożysko w kole przednim i mam możliwość kupić nsk japan kompletne za 100zł?I mam dylemat bo nie wiem czy to dobra marka a roboty przy zmianie jest sporo i wolałbym mieć spokój na lata.... Pozdrawiam i dzięki za rady.....

Nie znam tej firmy ale za 115 zł można kupić SKFa i mieć pewność na 100 %. A myślę, że ta pemność jest warta tych 15 zł
Pozdrawiam

Kawalek temu kupilem to lozysko za 80zl no i narazie przejechalo 25tys i nie ma problemu... Ale tak jak BartBartez bardziej polecam SKF.

Pozdro

Dzięki-w takim razie rozejrzę sie za SKF'em.....

Aha i pamiętaj o odpowiedniej sile dokręcania. Bo jak przykręcisz na "pałe" to nawet SKF nie da rady

Z tą siłą dokręcenia, to jakoś dziwnie jest. bo u mnie (lantra), jak dokręcili na dynamometr to sie po tygodniu odkręciło Potem dokręcili na max. i chodzi już kilka tyś km. Chodzi o łożysko tylne.

w Ponym na ten przykład tył dokręca się... na maxa i tak pono producent przewiduje, w każdym razie jest OK. Do przodu pan Maciek z serwisu Hyundaia założył mi Koyo (165pln).

Cytat:
2007-04-11 20:07:55, Dominik_G pisze:
w Ponym na ten przykład tył dokręca się... na maxa i tak pono producent przewiduje, w każdym razie jest OK. Do przodu pan Maciek z serwisu Hyundaia założył mi Koyo (165pln).

Te 165pln to z montażem? Jeśli bez, to chyba przepłaciłeś.

Cytat:
2007-04-11 11:47:35, BartBartez pisze:
Aha i pamiętaj o odpowiedniej sile dokręcania. Bo jak przykręcisz na "pałe" to nawet SKF nie da rady

co prawda zaliczam się już do ludzi w średnim wieku, ale słowo "na pałe" rozumiem jako "dokręcić na max"
i tak właśnie trzeba dokręcić nakrętkę, producent podaje moment dokręcania 20-26kGm, bez odpowiedniego klucza, żeby tak mocno dokręcić trzeba niezły kawałek rurki i porządnie przy.....

a jakie łozysko do piasty przedniej hyundai accent 96 ??? gdzie najtaniej kupic jaki model symbol?? przeciesz 170 zł nie bede placil za lozysko

Cytat:
2007-04-11 22:11:33, Jarek_2 pisze:
co prawda zaliczam się już do ludzi w średnim wieku, ale słowo "na pałe" rozumiem jako "dokręcić na max" i tak właśnie trzeba dokręcić nakrętkę, producent podaje moment dokręcania 20-26kGm, bez odpowiedniego klucza, żeby tak mocno dokręcić trzeba niezły kawałek rurki i porządnie przy.....

Mam klucz dynamometryczny długości ok 70 cm i spokojnie wystarcza. Nie trzeba rurki. A na "maxa" można róznie rozumieć. Zależy kto trzyma klucz.