| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2007-04-12 20:09:08 a pod maska przypadkiem nie ma przekaznika w puszcze ? |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-04-17 18:42:41 Pojedz do elektryka weźmie ci za to 30 zł i bedziesz mial z glowy szukanie.
Wg. mnie jezeli mijania nie dziala a dlugie dziala - to albo kabel nie styka w jakims miejscu - niekoniecznie przy kostce ale np już gdzieś w rurkach - pewnie przewody są prześniedziałe. Popsikaj wd 40. i poruszaj kablem moze samo sie naprawi. no i sprawdz zarówke np dając tą z prawej strony na lewa i odwrotnie. Bedziesz wtedy wiedzial na 100% ze zarówki są albo ok albo coś spalone. A sprawdzales kostke ktora jest do lampy - bo są dwie od kolsza(zarówki) i do lampy - ta do lampy mogla ześniedziec. |
palen HF MEMBER Ruciane-Nida | 2007-04-17 22:13:37 Kostki sprawdzałem i są jak nówki więc nie ma mowy żeby zaśniedziały styki itp. Żarówka na 100% sprawna bo kupiłem nową i jest to samo, a z resztą po wyjęciu jednego z bezpieczników pod maską światło prawe traci na mocy i zaczyna świecić o połowę słabiej ale za to zapala się lewe, tak więc żarówka jest dobra i dojście prądu jest. I nie mam pojęcia co to może być...
Dostałem tutaj od kolegi z forum schemat ale jakoś za bardzo nie mogę go rozszyfrować. Żeby był po polsku to jeszcze... |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-04-21 10:36:37 Jednak jedź do tego elektryka ale jakieś taniego.
Albo sprawdzaj voltomierzem napięcie na samej kostce czy prąd dochodzi i wtedy szukając szukając snajdziesz przyczynę. Bo pewnie masz jakieś cuda robione obejścia itp. Za dużo szukania jak na amatora. Moze jeszcze weź dociśnij te kostki moze się jakoś samo naprawi. |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-04-21 16:19:36 i popatrz czy masz odpowiednie bezpiczniki???
tym bardziej ze jak mowisz po wyjeciu jednego swiatlo zaczyna swiecic???? |
palen HF MEMBER Ruciane-Nida | 2007-04-22 06:09:50 Problem rozwiązany. Tkwił on w jednej z kostek. A mianowicie jest tam 5 wejść i jedno z nich było troszkę cofnięte czego wcześniej nie zauważyłem. I światło już nawet raz świeciło raz nie.
Dzięki za odpowiedzi. |