10l/100km :(:(:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam was. Mam maly problemik. moje malenstwo z dnia na dzien zaczelo mi palic 10l/100km normalnie palil mi ok 7l. Silniczek mam 1.4 bez zadnych dodatkowych przerobek. Czym to moze byc spowodowane?? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam

Zapomnialem dopisac ze jeszcze normalnie bez zadnych szalenstw i sporo na trasie.

to ja Cie pociesze... mój 1,6 tylko 105 koni pali też 10l odkąd go mam i idzie sie przyzwyczaić

heheh

Ja mam podobny problem, ale w 1,6 16V. wczesniej jakies 7,5 na trasie a teraz nie mam różnicy czy miasto, czy trasa - wciaga 10l/100. Nie wiem jak u ciebie, ale ja będe probował sprawdzic przepływomierz, sonde lambda. Spróbuj podpiąć sie gdzies pod komputer - od razu powinno wyswietlic bledy, albo tak jak ja probuj po kolei.

o spalaniu 1.4 to mozna juz doktorat napisac
WYSZUKIWARKA

Cytat:
2007-04-14 09:33:18, radekbox pisze:
o spalaniu 1.4 to mozna juz doktorat napisac WYSZUKIWARKA

No tak... Tyle złego się naczytałem o 1.4... A ja też takowego posiadam i jakoś nie mam większych problemów

nie ma się co smucić ford to ford i nieważne czy jest to mondeo 2,0 czy essinka 1,6 mi zawsze bierze 10

moj escorcik 1,4 tez lyka 10l/100 w zime czasami lubil nawet 12 wypic a benzyna idzie w gore

Cytat:
2007-04-14 15:07:54, p_s_y_c_h_o pisze:
nie ma się co smucić ford to ford i nieważne czy jest to mondeo 2,0 czy essinka 1,6 mi zawsze bierze 10

a moj 1.8 pali niecale 6l /100km - jazda mieszana

Cytat:

a moj 1.8 pali niecale 6l /100km - jazda mieszana

to strasznie oszczędny ten Twój Essi... też tak chcę... no i mam pytanie ... Masz silnik HEMI??????????? który wyłącza 2 cylindry???

Cytat:
2007-04-14 15:26:57, holland2 pisze:
to strasznie oszczędny ten Twój Essi... też tak chcę... no i mam pytanie ... Masz silnik HEMI??????????? który wyłącza 2 cylindry???

Nie wmontowane pedały

Cytat:

Cytat:
Nie wmontowane pedały

ale muuuuszą, po prostu muuuszą być zgryźliwi bo by chyba sobą nie byli .... a potem będą krzyczeć żeby zbanować... i ładnie to tak ?

Cytat:
2007-04-14 15:07:54, p_s_y_c_h_o pisze:

Ale kolega napisal,ze nagle zaczal palic 10 a przed tem bylo 7 wiec cos sie ryplo - moze sonda??

tyle komentow a nic sie nie dowiedzialem kazdy to olal widze ze tutaj sie czlowiek niczego nie dowie. jak jest taka olewka ze wszystkim. Ja tylko spytalem czym moze to byc spowodowane

Cytat:
2007-04-14 17:22:23, DriVer_WRC pisze:
tyle komentow a nic sie nie dowiedzialem kazdy to olal widze ze tutaj sie czlowiek niczego nie dowie. jak jest taka olewka ze wszystkim. Ja tylko spytalem czym moze to byc spowodowane

Bo 10l/100km (cykl mieszany) to standard w essim możesz zmienic swiece, kable, reset kompa

no niestety... 1,4 = 10/100... co bym nie robił jak "delikatnie nie jeździł to zawsze dyche pali ale i tak go lubie

Cytat:
ale muuuuszą, po prostu muuuszą być zgryźliwi bo by chyba sobą nie byli .... a potem będą krzyczeć żeby zbanować... i ładnie to tak ?

Zgryźliwi??? A nie zastanawia Cię p_s_y_c_h_o spalanie poniżej 6l/100km przy silniku 1,8??? (chyba że kolega podał spalanie na 50km) ... Więc albo nie zrozumiałeś o czym pisałem albo nie wiesz sam co Piszesz. Nasłucha lub naczyta sie kolega który posiada motorek 1,4 palący 10l/100 że 1,8 pali tylko 6 i nie Będzie spał po nocach. Więc sorki.

Cytat:
2007-04-14 18:21:41, holland2 pisze:
Zgryźliwi??? A nie zastanawia Cię p_s_y_c_h_o spalanie poniżej 6l/100km przy silniku 1,8??? (chyba że kolega podał spalanie na 50km) ... Więc albo nie zrozumiałeś o czym pisałem albo nie wiesz sam co Piszesz. Nasłucha lub naczyta sie kolega który posiada motorek 1,4 palący 10l/100 że 1,8 pali tylko 6 i nie Będzie spał po nocach. Więc sorki.

mnie tam takie spalanie nie dziwi

btw poczytaj moze kolego jaki 1.8 byl montowany w essach mk4

a odnosnie tematu, to obstawiam jakis czujnik, lambda, etc, bylo sporo tego na forum, a na poczatek zrob reser kompa i zczytaj bledy

Też mam 1.4 i palił mi 8 w cyklu mieszanym ale też nagle wzrosło sam dodładnie nie wiem 11 może nawet 12 l (w zime) bez różnicy trasa, miasto. Pojechałem na kompa okazało się że czujnik położenia przepustnicy jest uszkodzony (według mnie się zawieszał) teraz wróciło do normy. A co do tamtych 6l na 100 totalna ściema.

MI przy spokojnej jezdzie RS'ik pali 10L/100km ale jak mu sie juz przycisnie to juz chyba i na 13-14L skoczy jak niee lepiej