Drżenie kół , kierownicy i budy gdy mocno przyspieszam

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam . Nurtuje mnie lekkie ale dość dużej częstotliwości drżenie kierownicy, kół a nawet calej budy podczas ostrego przyspieszania. Zwłaszcza na lekkim łuku drogi. Nie są to na pewno opony bo na luzie i po zdjęciu nogi z gazu przy gazdej predkości jest cichutko.

Jakieś pomysły? Tylko nie mówcie ze amory bo nie widze związku puki co. Droga płaska jak stół jest

Czyżby cos z półosiami, przegubami? Jak zdiagnozować która strona?

[ wiadomość edytowana przez: Pawol dnia 2007-04-14 15:15:23 ]

koła - do wyważenia
zbieznosc do sprawdzenia
ew koncowki drazkow i drazki

niemówie ze napewno ale wyglada na poduszke pod silnikiem drgania wtedy pojawiaja sie własnie przy obciazeni silnika

A moze przegob

hmm ... ja bym obstawiał na poszuszki (silnika skrzyni) zwłaszcza, ze piszesz "po zdjęciu nogi z gazu przy gazdej predkości jest cichutko" - wdeny wrzucasz luz czy to jest na biegu ???

Znam to z autopski - niedawno urwała mi sie poduszka silnika - przed przy duzych predkosciach (150 km/h) zaczeło całe auto wpadac w drania i dziwny rezonans! Po wymianie jest juz lepiej - ale jeszcze poduszke na skrzyni mam w nie najlepszej kondycji i jeszcze to nie jest to..

ja bym sprawdzil zbierznosc a nie scina ci bardziej oponek?????od srodka?????

Hmmmm.... Podsumowując

Zdjęcie nogi z gazu a nawet nie tyle zdjecie co przestranie butowania gazu powoduje brak drgan. Predkosc nie ma znaczenia 160 km/h lece na luzie lub na lekkim butowaniu i nie ma drgań. Dopiero przy butowaniu najlepiej na 3 cim biegu bo najczesciej sie na nim zbieram drzy.

-wywazenie odpada- sprawdzone
- tuleje wahacza nowe orginalne, sworznie nowe - zostaje zbieznosc. Niby nie zauwazam zuzycia bieznika od wewnątrza ale mam jakies takie przeczucie ze bierze od srodka. Czyli jakby bylo za bardzo rozbiezne to by drgalo?

- przeguby - nie wiem jak to stwierdzic , jeszcze dziewicze
- poduszki silnika - nie wiem jak stwierdzic. Na luzie i na malym obciazeniu jak pisalem jest cichutko. Wylacznie podczas butowania a zwlaszcza na lukach

- koncówki drążków dobre - odpadają

[ wiadomość edytowana przez: Pawol dnia 2007-04-14 20:54:14 ]