Linka do maski scoupe peka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po raz kolejny mam problem z otwarciem maski, a dokladnie
z pekaniem linki, ostatnim razem nie chcialo mi sie bawic,
i zostawilem to u znajomego, nie wnikalem zrobil i bylo ok.
ale znowu mi pekla chyba i nie moge otworzyc maski

jak mam ja otworzyc?????
po drugie co moze byc przyczyna pekania pancerzyk gdzies haczy i sie napreza tak bardzo ze peka??
a moze zrywa sie z mocowania przy zamku, nie wiem jak to wyglada na live,
i jak sie okaze ze znowu sama linka, to czy musze ja wymienic z calym pancerzem, czy tylko wystraczy ze wywale tamta i wsune nowa i przyczepie,
czy musze szukac od scoupe, bo wydaje mi sie linka to linka i podejdzie z kazdego samochodu ??

Witaj.
Ja w swojej sonacie miałem podobny przypadek. Maske otworzylem demontujac kratke nawiewu w zderzaku u dolu i zamek widac jak na dloni. Linke wstawilem jakas chyba od roweru wsunalem w stary pancerz wraz ze smarem polstalym w spreyu.

dzieki za szybki odzew
tylko ze jest taka sprawa ze w scoupe jest listwa pod reflektory tylko
i nie da sie z nia nic zrobic, nie da sie jej zdemontowac, nie da sie reki wsadzic od przodu
nie pamietam jak wyglada zderzak ale jest z calosci chyba (juz ciemno dzis nie zobacze)
wyladowalem pod autem, wkladalem po mesku rozne srubokrety
do dziurki skad wychodzi linka ale nic sie nie dzialo,moze ja cos nie tak robie ??
zalalem sie tylko potem z nerwow
wku... mnie to bo wytrzymalo 8 miechow,
doman tak mi radzil zebym zrobil jak mi peklo 1 raz
ale u mnie to chyba nie wykonalne
moze sie cos tam dostalo aqlbo zblokowalo ??
no nic nie moge zrobic-awaria generalna

UP

pomoze mi ktos z ta cholerna macha.
bo nie moge jej otworzyc wcale,
wciskam srubokret, podnosze uchwyt i nic

musisz odblokować zamek tak jak ci kiedyś tłumaczyłem. Już lepiej wytłumaczyć nie umiem

Nie wiem czy trafie ale u mnie w accencie linka ciągnie jakiś mechanizm może po prostu zamiast ciągnąć i otworzyć popychasz ten mechanizm?

Przy samym zamku powinien być taki dekilek zatrzaskowy powinieneś go odepchać - to własnie robi linka.

A już inna bajka ze dostać sie tam to kozactwo.

Popatrz jak masz sprawę rozwiązaną np w schowkach itp. tam jest podobnie - ja tak mialem z bagażnikiem Zacioł się i od kabiny trzeba bylo naprawiać

Ja bym sugerował jak to przez linke to wymienić z innego scoupe bo to jak sam piszesz awaria generalna Dasz za używaną linke 20 zł, a za dorabianie czy z innego pewnie tyle samo.

ja w poniaku linkę i rączkę do otwierania dopasowałem od Poloneza, bodajże od modelu plus, moze do scoupe tez by pasowała

a to pewne wogóle ze poszła linka? może pękła spręzynka w zamku klapy - tak było u mnie w pony, 4 lata temu linka, a po 2 latach ta nieszczęsna spręzynka, też nie można było otworzyć maski

z tym ze widac to po naprezeniu linki