Reklamacja Sprzęgła ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Wczoraj niestety padło mi sprzęgło. Tzn podczas próby ostrego ruszenia ess nie ruszył, silnik zawył, koła nie obróciły sie i koniec jazdy. Nic by w tym dziwnego nie było gdyby nie fakt ze w lipcu zeszłego roku wymieniałem cały komplet Valeo(przejechane 16 tyś). Tak więc wspólnie z kolegą(mechanikiem) doszlismy do wniosku ze cos sie stało z tarcza (prawdopodobnie poszły blaszki albo tłumiki).

I moje pytanie czy ktoś z was reklamował sprzęgło. Jak to jest praktycznie tzn ile trzeba czekać, jaka jest szansa ze reklamacja zostanie uwzględniona i czy do reklamacji mogę oddać samą tarcze czy tez cały kpl sprzegła (kupiony był komplet).

w praktyce jest tak jak z każdym innym towarem
okres reklamacji to 2tyg

musisz oddać cały kpl do relkamacji - no i niestety, ale będziesz musiał udowodnić że zamontował Ci to mechanik /wystarczy jego pieczątka/

generalnie jest tak, że że oddajesz części i auto na 2tyg na klocki w oczekiwaniu na odpowiedź
w praktyce część sprzedawców stosuje taki myk, że abyś nie czekał z autem tyle czasu kupujesz drugie sprzęgło, odrazu je wymieniasz, zepsute oddajesz - a jak uwzględnią reklamację do sprzedawca oddaje ci kasę za to pierwsze

Dzięki sławas za odpowiedz