Wentylator nie chodzi wogóle

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem nie działa mi wentylator od chłodnicy.Probowałem zewrzec 2 przewody we wtyczce która przychodzi do czujnika przy obudowiue termostatu i nic wentylator sie nie odzywa tylko przy zewrzeniu tych przewodów we wtyczce cos pyka w okolicach akumulatora??Co tam jest jakis przekaznik czy co????Pozóżcie bo ciepło sie robi i mój essi sie przegrzeje

A mocno iskrzy przy zwieraniu przewodów we wtyczce? Na początek spróbuj tak - odłącz wtyczkę przy wentylatorze dwoma przewodami bezpośrednio z aku spróbuj go odpalić. Wtedy będziesz wiedział, czy to sam silniczek, czy coś w przewodach.

Nie iskrzy tylko słychac takie pykanie przy akumulatorze.To wszytsko nic sie wiecej nie dzieje

z tego co sie orientuje to zaakumulatorem jest przekaznik

..i podejrzewam jego udział w nie działaniu wentylatorka, bynajmniej u mnie tak było

Cytat:
2007-04-16 23:07:33, Adus20 pisze:
z tego co sie orientuje to za akumulatorem jest przekaznik

Ano jest. I trzeba zobaczyć, czy na jego stykach jest napięcie.

Miałem w Wannie taki sam objaw, zaśniedziały zalany wodą był ów przekaźnik leżący koło akumulatora.

ten przekaznik kolo akum.to ta czarna puszka co wchodza w nia kable od plusa czy nie w tym kierunku?

To taki duży przekaźnik. Jutro postaram się zamieścić rysunek. Bo teraz właśnie jestem odciągany od kompa... gdzie mnie ciągniesz... ratun....

Nie wiem jak ale jak na razie działa.Wczoraj przeczysciłem przekaznik sprawdziłem bezpieczniki i nagle sie załącza,może gdzies nie było przejscia ,narazie po problemie a co dalej sie bedzie działo to zobaczymy