Gaz w Zetec-u ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie pytanie (bo czytam czytam i sa rózne opinie na temat zagazowania ZETEC-a z plastikowym kolektorem) jaka instalke wybrać i czy komuś z użytkowników rozwaliło kolektor albo przepływomierz z winy instalacji II generracji?!

Jak chcesz założyć gaz II-giej generacji to wymień kolektor na metalowy. Pytanie tylko, czy nie lepiej dołożyc 500zł i mieć sekwencje? Ja tak zrobiłem i nie żałuje.

Cytat:
2007-04-16 16:08:22, Jacekm_ pisze:
Jak chcesz założyć gaz II-giej generacji to wymień kolektor na metalowy. Pytanie tylko, czy nie lepiej dołożyc 500zł i mieć sekwencje? Ja tak zrobiłem i nie żałuje.

A ile dałes za sekwencje bo mi krzykneli za II generację 1700zł a za sekwencje 2990zł?

przy dzisiejszych cenach instalacji to mozna sie zastanowic nad sekwencja
4 lata temu to roznica w cenie byla mniej wiecej dwukrotna
a co do samej instalacji 2 gen to przejechane juz prawie 100k km i jakos nie rozwalilo ani kolektora ani przeplywomierza
wazne zeby dbac o swiece(Motorcraft) i przewody(tutaj tez najlepiej MC)

We wrześniu zeszłego roku zapłaciłem za sekwencje 2500zł.
Butla w kole i 2lata gwarancji...

Ja pojechałem do zakładu zrzeszonego w sieci Czakram. Z tego co wyczytałem w internecie bardzo polecane zakłady. Chciałem zakładać sekwencję u nich (koszt też ok 3tyś) ale sam gazownik zaproponował mi żeby lepiej do tego silnika kupić używaną 2 generację na komponentach BRC którą On mi założy niż najtańszą sekwencję. Będę miał gwarancję niestety tylko w tym zakładzie gdzie będę montował gaz, ale koszt takiej operacji tylko tysiąc zł.

[ wiadomość edytowana przez: kauczuk-krk dnia 2007-04-16 16:32:48 ]

Hej...
Ja mam ZETECA i I - generację gazu

Tak tak... Założyłem używkę za 1000Zł. Zrobiłem tak gdyż wywalę mikser i założę BLOS-a... Widziałem już 3 te silniki z BLOS-em i wszystko pięknie śmiga... Zakładam na koniec kwietnia więc podzielę się wrażeniami...

Pozdrawiam
Bastan

Witam
Też mnie nachodzi na gaz ,a ojca polonez wybiera się na złom razem z instalacją . Czy nadało by się cos z poldka ???

Podejrzewam, że w poldku mieliście I generację.
Więc weź butlę, pociągnij przewody. Możesz wziąć parownik i spróbować zestroić do tego BLOS-a...
Ale jak z homologacją stary to już inna bajka