MotoNews.pl
4 Co to jest? biała maź w filtrze odmy (181929/45)

Co to jest? biała maź w filtrze odmy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, dzis mialem chwile to postanowilem zobaczyc w jakim stanie jest filtr powietrza, i sie okazalo ze filterek odmy (ta gabka) jest caly zawalony bialo-żółta mazia, co to jest i skad to sie wzielo

Image Hosted by ImageShack.us

[ wiadomość edytowana przez: Kamil_K dnia 2007-04-16 17:44:46 ]

zobacz czy masz cos podobnego na korku od wlewu oleju?

nie ma na korku

up

często się tak dzieje gdy są duże wahania temperatury zewnętrznej.
Możesz spróbować zmienić olej na inny --być może to pomoże....
a częściej gdy silnik ma jakieś przedmuchy w silniku to zbiera się tego jeszcze więcej

olej niedawno wymienilem na BP Vissco 2000 (mineralny)

ale mogło się tego sporo nazbierać w układzie......

tez to mialem po zimie... wyczyscilem odme wszystkie rurki i jest ok nic sie juz nie zbiera

hehe srawa jest prosta wezcie stary przepalony olej i odolejcie odrobine wody wymieszajcie bedzie identyko

ta maz to mieszanka oleju z woda powstaje przy uzywaniu slabyszych jakosciowo olei przy silniku juz lekko lub mocno z uzytym (pobierajacym olej) i przy duzych skokach temp czyli w zimnie w lato juz tego raczej nie bedzie ewentualnie w znikomych ilosciach

Ja miałem tak samo jak mi się silnik kończył
A tak poważniej to jest dokładnie tak jak Organo napisał (w moim przypadku była ta wersja "mocno zużytego silnika")

To ja zapytam się o podobną sprawę. U mnie zamiast białej mazi był olej, trochę już zużyty ale był. Praktycznie był w całej puszcze od filtra powietrza. Mogłem zrobić zdjęcie
To napewno wałek, jak sądzicie ?

a jak wyczyscic odme ?????

nalalem do niej benzyny zeby rozpuscila ten caly syf w srodu zatkalem kazdy otwor i potrzasalem... i tak tez zrobilem z kazdym brudnym wezykiem na koncu potraktowalem to sprezarka zeby wydmuchac resztki benyzny i wysuszyc