| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2007-04-17 17:36:45 witam
Po podłączeniu poduszki świeci się kontrolka ! Po odpaleniu silnika gaśnie ze wszystkimi,ale po ok.1s się zapala,dlaczego ??? Szukałem w wyszukiwarce,ale nie ma nic pod hasłami "air bag" i "srs", " poduszka powietrzna" jest 6 tematów z czego 5 o poduszcae pod silnik. Co mam z tym fantem zrobić,w ASO muszą się komputerkiem pobawić czy jak ? Dodam,że przy demontażu AIR BAG-a aku był odłączony,a przy podłączaniu był podłączony. Mariosomegos pisał,że albo taśma,albo odłączałem na podłączonym aku-to odpada. Rozebrałem 2 raz i nigdzie tam nie znalazłem "taśmy",same połączenia kabel wtyczka. Nie rozbierałem tego plastiku z 2 części,który można tylko kawałek przekręcić w P i L. A oprócz tego to co mogłem tam spartolić
|
mpaolos LOB MEMBER LED_Mobil Omega B CD ... Częstochowa/Włocławek/Gdynia | 2007-04-17 17:58:22 Niestety musiałeś "złapać" jednak jakąś usterkę w trakcie prac,
na poduszkach komp pamięta do skasowania, leczy cię tylko podłączenie do komputera lub techa w serwisie, i po zczytaniu błędów będziesz wiedzieć gdzie zatrzeszczało. pozdrawiam/mpaolos |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2007-04-17 18:19:47 nie wem czy pomoge ale o to samo pytałem wczesniej, po odłczeniu poduszki pasazera pali sie kontrolka i musi, trzeba jechac na kompa i kasowac bład tak mi odpowiedzieli, jade dzis na kompa to Ci powiem czy to prawda. |
Jajecznica Toyota MR2 AW11 Zator | 2007-04-17 18:46:09 W fordzie mondeo miałem kiedyś wkurzającą kontrolke AIRBAG-u. Okazało się że czujnik przy pasach bezpieczeństwa (gdzieś tam przy piro) się poluzował i trzeba było podociskać i mineło. Może tu gdzieś coś podobnego jest...
|
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2007-04-17 19:23:55 Skoro powstal taki post to ja zadam tez pytanko.
Juz kiedys zauwazylem,ze nie pali sie u mnie kontrolka AIRBAGow po przekreceniu kluczyka...i sie tak zastanawiam jak to mozna sprawdzic?Tylko podlaczajac pod kompa?I czy np moge kupic jakis kabel diagnostyczny i zalatwic sobie oprogramowianie.Czy wogole sam ktos probowal cos takiego zrobic? |
tomekmr LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Lubin | 2007-04-17 20:04:22
może to banalne, ale żarówkę sprawdzałeś? |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2007-04-17 21:24:00 hmm...no moze nie glupi pomysl ale by sprawdzic ta zarowke to raczej trzeba sie jakos do niej dostac tylko jak?!Troszke to jest zabudowane przeciez |
mpaolos LOB MEMBER LED_Mobil Omega B CD ... Częstochowa/Włocławek/Gdynia | 2007-04-17 22:01:17 Zdecydowanie trzeba wyjąć licznik-deskę i sprawdzić żarówkę
czy nie spalona lub wyjęta - sprzedawca nie naprawił poduszek jeno wyjął żarówkę, tak robią - poszukaj w wyszukiwarce gdzieś widziałem instrukcje wyjmowania deski, kilka śrubek, wloty powietrza itd. (u mnie program po podpięciu wykazał uszkodzenie żarówki poduszki w desce!!!) co do softu i kabla: kabel allegro OBD2 - do 100zeta, tak na szybko: com/obd2-41,99zeta zadzwoń do gościa spytaj czy z Omcią działa program opel tech2 - z netu, radość z kasowania usterek i kombinacji - bezcenna pozdrawiam/mpaolos [ wiadomość edytowana przez: mpaolos dnia 2007-04-17 22:03:17 ] |
imersion Omega B Sport Caravan Mińsk Maz | 2007-04-18 08:48:20
A w właśnie, że wykazuje przepalenie kontrolki poduszek
pzdr imersion |
Browarny OmegaA2,0/OmegaB2,5TD Katowice/Mysłowice | 2007-04-18 10:14:08 Taśma jest na kolumnie kierownicy, jej wymiana wymaga zdemontowania koła kierownicy i paru innych bambetli.
Objawy uszkodzenia taśmy są właśnie takie że przekręceniu klucza kontrolna gaśnie i zapala się po krótkiej chwili na nowo. Jest temat na forum gdzie pisze o tasmie airbagu. |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-04-18 12:57:28 zarówka moze i swieci ale ostatnio widziałem tak mądrze zrobieone zegary i własnie podczas przerecanie nie swieciła zarówka (to własnie mi zasugerowało ze coś nie tak) później nikt nie zwraca uwagi
a wiec ktos podkleił pod tarcze zegarów grubatasme zarówka sie swieciła ale na zew nie było widać. a co do skasowania błedów tylko tech i tylko podłaczenie. Nie da rady zeby udało sie winny sposób skasowac. ten bład jest zapamiętywany na stałe. pozdr |
MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2007-04-18 17:29:46 czyli na 99% do ASO na wykasowanie ???
zapomniałem napisać,że musiałem zrobić parę kursów bez poduszki |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2007-04-18 17:45:55
Hmm no mam nadzieje,ze tak nie zrobil,bez rozebrania deski sie nie obedzie ale to dopiero w weekend bo w tygodniu brak czasu dzieki za informacje.ten interfejs chyba sobie sprawie i pobawimy sie pozdrawiam |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-04-18 17:52:56 jak bedziesz w Gdansku mam interfejs i mozemy kasować do bólu przy piwku sącząonym do białego rana . a i mozna zawsze sprosić innych zeby sie dołaczyli z własnym ekwipunkiem grillowo obozowym.
pozdr |