| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2007-04-17 21:19:09 Mi jak strzelało to spadała mi taka gumowa opaska na dolocie powietrza (wystarczyło ja nasunąć), zerknij pod maske bo może masz tak samo, a może spinki pogubiłeś i masz otwartą pokrywe filtra i dobrze nie zasysa powietrza. |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2007-04-17 21:23:13 Zobacz czy nie rozszczelnił sie dolot.
Może jakaś guma pękła albo spadł jakiś wężyk. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-04-18 08:25:02 Mogło ci rozszczelnić resonator - ten który jest pod nadkolem. Jeżeli tak, to życze cierpliwości - dostęp jest paskudny. Ja miałem taki "basowy pomruk" jak w ogóle nie miałem tego rezonatora. Zoltar i Waluś zaświadczą |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2007-04-18 11:11:52
To już go nie masz?? Szkoda, bo fajny był, chodził prawie jak V6 |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-04-18 18:51:21
jestem tego samego zdania. Obadaj harmonijkę przy przepustnicy i ten rezonator przy podszybiu. Rezonator w nadkolu bym sobie darował - jego uszkodzenie czy brak nie powoduje problemów z jeżdżeniem (ewentualnie falujące wolne obroty na gazie - żadko) tylko zwiększa nieco hałas. Ponadto sprawdź, czy nie wypiął się któryś z wężyków podciśnienia od spodu przepustnicy. nie świeci ci się lampka 'check'?? |
Wotti Daewoo Espero Warszawa-Wesoła | 2007-04-19 17:26:37 No i się okazało że jednak macie rację! Okazało się że sie sie dopatrzyłem że odpadła mi spinka od puchy filtra powietrza ta pod błotnikiem, kupiłem nową i jest ok! Tylko że mam problem ze spalaniem, palił mi 13 litrów, pojechałem na regulację i pali 11,5.. na początku (rok temu) palił mi nie więcej niż 10:| Dzisiaj na przeglądzie badał wyziewy na analizatorze i powiedział że jest super wyregulowany.. Może uczepiłem się tego katalizatora ale wydaje mi się że to może być przez niego..:/
Dzięki za pomoc! Gdyby nie Wy to bym jeszcze raz tego nie oblookał z każdej strony ![]() |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2007-04-19 18:48:48
No to szukamy dalej, jeśli spaliny i lambda jest ok, to przyczyny spalania leżą gdzie indziej. Najprościej sprawdzić: ciśnienie w oponach - może jest za małe? Może zatankowałeś na dupiatej stacji? Czy samochód toczy się bez oporów tzn. czy odpuszczają hamulce, zwłaszcza ręczny. A może teraz Ci spala tyle ile powinien, bo wcześniej miał niezdrowo ubogą mieszankę.. 11,5 to słuszny wynik. |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-04-19 20:51:01 mi pali 14 gazu i musze cos z tym zrobic |
adid11 ESPERO 2.0 CD LPG Jaworzno | 2007-04-21 13:36:58
Mam pytanko: Gdzie zakupiłeś spinkę do obudowy filtra powietrza - bo tez potrzebuje takie cudo a u mnie w mieście nigdzie nie mają. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-04-21 17:03:25
Wstrzymaj się chwilę. Dziś sprawdzę, ale w warsztacie przydomowym miałem tego przynajmniej kilka sztuk. Dziś poszukam, jak znajdę to wyślę Ci za free
Pozdrawiam - SpeedR |
adid11 ESPERO 2.0 CD LPG Jaworzno | 2007-04-21 21:00:18
Daj znać na PRIV jak coś znajdziesz to Ci prześle kaske (na konto) za wysylke i na browca za fatygę |