11 Regeneracja Pompy Wspomagania - Wrocław - Poszukuje.... (182051/0)

Regeneracja Pompy Wspomagania - Wrocław - Poszukuje....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pilnie poszukuje Zakladu ktory regeneruje pompy wspomagania we Wrocławiu ??
Pozdrawiam

A do czego chcesz regenerować ?

Do Omegi B 2,5 V6

To nie lepiej ci kupić u mnie za 120 zł sprawną ?

Za takie pieniadze to bym byl chetny kupic ) a z jakiego rocznika ona by byla ?? i ile mniej wiecej by pochodzila ?? zebym zaraz znowu nie musial jej zmieniac ?? i jeszcze kilka rzeczy by mnie interesowalo ?? oslona chlodnicy te dwie boczne ?? pokretlo od szyberdachu te wiekszy...raczka szara prawa przednia...no i jak dobra cena to przetwornice ?? i czy by sie znalazly nakretki na soczewki nie wiem dokladnie jak to okreslic. taka tulejka trzymajaca palnik w soczewce ??

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2007-04-18 12:32:59 ]

Do mnie w sprawach handlowych trzeba na maila.

Czy cieknącą pompę wspomagania w V6 można uszczelnić w domowo-warsztatowych warunkach? Czy tylko wymiana lub regeneracja przez specjalistyczny warsztat? Pytam, bo zauważyłem że ubyło mi przez trzy miesiące dość znacząco oleju w zbiorniczku, a pompa zrobiła się "mokra". Będę wymieniał w najbliższych dniach rozrząd i przy okazji chcę zaatakować ten problem.
Pozdrawiam Szanowne Grono i czekam na sugestie.

Dodam od siebie, że kupowałem pompę od Mariosa. Śmiga aż miło, nie cieknie i nie wyje do tej pory. Nowy właściciel wie, że była kupiona używka i nie ma powodów do marudzenia. Tak więc polecam

Marios - zrób szrota Espace co?

[ wiadomość edytowana przez: miklo dnia 2007-05-09 23:34:06 ]

Cytat:
2007-05-09 21:58:54, pablo730 pisze:
Czy cieknącą pompę wspomagania w V6 można uszczelnić w domowo-warsztatowych warunkach? Czy tylko wymiana lub regeneracja przez specjalistyczny warsztat?

Temat zbadałem dawno temu gdy siadła pompa w "babci" A. W domowych warunkach nie dasz rady, chyba że masz prasę i umiesz pasować na gorąco. Oprócz specjalistycznych moto-warsztatów co uszczelnią pompę możesz popytać w warsztatach regenerujących zwykłe pompy hydrauliczne lecz musisz się liczyć z tym że za mniejszą kasę będą się uczyć na twojej pompie co i jak.

Onegdaj za doszczelnienie pompy czyli wymianę uszczelniaczy na wałku mały warsztacik zawołał (o ile pamiętam) 150-200??? zł

Więc skalkuluj co się opłaci - używka czy naprawa.

Cytat:
2007-05-09 21:58:54, pablo730 pisze:
Czy cieknącą pompę wspomagania w V6 można uszczelnić w domowo-warsztatowych warunkach? Czy tylko wymiana lub regeneracja przez specjalistyczny warsztat?

pyt 1- sie nie da Niektórzy polecają zalać motodoktora, ew inne preparaty o podobnym działaniu. Są też specjalistyczne np. Prestone lub Bilstein do pomp serva. Czy działają, wkrótce się dowiem

pyt 2- opcje:
- regeneracja własnej pompy ~300pln +gwarancja na 1/2 roku
- zakup używki 100-200 ale to używka więc wiadomo
- zakup np na allegro pompy po regeneracji za ~300pln, jeśli
oddasz starą w rozliczeniu cena -50pln, gwarancja 1rok
- oczywiście można też jechać do aso i... szybko wyjść z szerokim uśmiechem

Zanim kupisz pompę ( regenerować nie warto) to umyj wszystko i zobacz gdzie dokładnie cieknie. Moze przewód niedokręcony( jest tam mała uszczelka w ASO dali mi po numerze i była zamała), może cieknie po rurce od zbiorniczka.
Jak zdejmiesz koło pasowe i będzie suche to pompa raczej ok.

P.S. Powodzenia przy wyjmowaniu - przerąbane

Zrob tak jak mowi Scooby obejrzyj ja co sie znia dzieje...a jak masz zamiar regenerowac to poszukaj nie spiesz sie aby znalesc jakis dobry warsztat i cene zeby nie byla za wysoka...a jak ja nie bedzie sensu to kup od mariosa za 120 zl z gwarancja i bedzie po krzyku.

Podejrzałem (pomacałem palcem) koło pasowe i jest suche po obu stronach. Czyli pompa na chłopski rozum raczej ok. W poniedziałek przy wymianie rozrządu obwącham węże i połączenia.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.