Nareście cichy tłumik.!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Naroście osiągnąłem to o co mi chodziło.!!!!
Mam ładny cichy tłumik w środku nie słychać go wogóle na zewnątrz na wolnych obrotach delikatnie mruczy i to jest to do czego cały czas dążyłem.
a jak wyglądał przed założeniem samo zobaczcie.

Co to za tłumik? I ile kosztował?

Pytam, bo mój orginalny po czterech latach jazdy dogorywa i muszę wymienić.

Pozdr Czedu

Ja tez musze wymienic tlumik bo mi ostatnia czesc pordzewiala od koncowki, ale to sobie chyba przespawam kawalek i juz!!!

czyżby sąsiedztwo zdekompletowanego PF 126p z lat 70-tych miało być symbolem co czeka nasze cacka? A tak serio to rzeczywiście hałas autka,moin zdaniem, winien być mozliwie najchichszy i subtelny. Przeca to limuzyna Gratuluje sukcesu

No własnie z czego to cudo powstało, czy końcówka została wspawana w tłumik od konkretnego modelu i czy taka operacja jest własciwa z uwagi na dobrą pracę silnika, wydobywanie sie spalin itd???

Nio wiec tak....
Tłumik - Espero seria. (żemiosło)
Końcówka - 100m z dyfuzorem.!

Teraz troche wypowiedzi.:
Jako że kolega kupił warsztat samochodowy wiec teraz mam gdzie eksperymentować kupiłem końcówke + tłumik i zapbrałem się za spawanie a raczje to kumpel się zabrał ... troche nam to zeszło ale efekt jest bomba co do spalin to jak najbardziej wskazane jest zastosowanie dużego przekroju końcówki prędkość wylotowa spalin znacznie się zmniejsza a co zatym idzie łagodniej i lepiej wylatują do otoczenia ale niech nikt niesądzi że doda mu to mocy bo to bajki.!

Mi chodziło o wyglad a nie o tuning mechaniczny i ten tłumiczek właśnie spełnia to zadanie jest cichuteńko w środku i ślicznie na zewnątrz.

co do ceny to kolega po moim pytaniu za ile by mógł robić takie tłumiki po zabawie z kalkulatorem stwierdził że za 300zł to spoko możę robić.....

za tą cene oczywiście jest puszka Aluminiowana a nie stalówka także 3 latka wytrzymuje spokojnie... co do końcówki to niejest Chrom tylko nierdziewka wiec końćówka jest wieczna.!!!!!
Jak ktoś by był zainteresowany to piszcie a ja pogadam z kumplem....

A na ile (czasu) oceniasz jakość spawu, którego dokonałeś?

nie ja dokonałem spawu czytaj uważniej.!!!!

tylko kolega zawodowy blacharz.!!!!!

raczej chodziło mi ospaw w warunkach garazowo-warsztatowych, bo ja własnie myslałem o czymś takim by załozyć kolejny tłumik standardowy i wymienić samą rurkę na np ulterowską, obawiam sie jednak o jakość takiego zestawu szczególnie w miejscu gdzie została dokonana pozafabryczna ingerencja

Cytat:
po zabawie z kalkulatorem stwierdził że za 300zł to spoko możę robić.....

Dla przeciwwagi powiem, ze za oba aluminiowane tlumiki z IzaWitu zaplacilem w okolicach 180zl i to w "normalnym" sklepie.

a ty myślisz że oni co tam srebrem spawają, tak samo zasuwa gość na migomacie jak i tu..!

Adam, a co zrobiles z poprzednim tlumikiem glosnym tym nowiutkim ktory sobie kupiles ?

hehe miales postorwy glosny, zmainiles na sportowy cichszy a tearz na pseudo sportowy cichy fajna droga pewnie cos tkaiego sam przejde nie dlugo bo tez mnei zaczyna denerwowac ryk mojego smoachodu... szczegolnie ze ostatni strasznie duzo jezdze w trase i po dwoch godzinach trzeba sie zatrymac i odpowczac i to nei ze zmeczenia ...

Pierwszy ma Łukasz drugi ma Tomek.. trzeci narazie zostaje umnie..... nio fakt niezła droga do ideału....

komu planujesz sprzedac ten ?? jak okarze sie ze jest za CICHY ???