| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
yendrek HF MEMBER hyundai Getz Pińczów | 2007-04-18 15:32:12 Witam,
Potrzebuję danych do sprawdzenia Podwozia geometria i zbieżność czy ktoś mi jest w stanie pomóc? samochód getz 1,3 z 2003 r bardzo proszę
pozdrawiam |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-04-18 16:39:54 a do czego takie dane ci sa potzrebne???
przypuszczam ze nikt nie bedzie tym dysponowal... |
yendrek HF MEMBER hyundai Getz Pińczów | 2007-04-18 17:28:30 Witka,
jak napisałem chcę zrobić pomiary podwozia naprawiałem samochód po kolizji. Chyba będę musiał jechać do serwisu. Poza tym przeczytaj tego posta https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=181858&c=89&f=7 to może są pozostałości po kolizji a może cos sie juz zwaliło. Nie wiem a chcę wiedzieć |
yendrek HF MEMBER hyundai Getz Pińczów | 2007-04-18 17:31:15 Dodam jeszcze że miałem robioną tzw.podstawową diagnostyke podwozia |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-04-18 18:41:01 i jest to raczej na bank lozysko
co do diagnostyki chodzi, ci o to ze wszedl pan, pokiwal troche , powkladal cos miedzy drazki, sprawdzil sworznie gumki i powiedzial ok. nie ma luzow ?? trzeba zrobic geometrie laserowa, na kazdej stacji obslugi,tylko zaufanej zeby ci dowodu nie zabrali, jak cos nie bedzie tak z geometria, , ewentualnie belka tylna mogla dostac [ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2007-04-18 18:46:19 ] |
yendrek HF MEMBER hyundai Getz Pińczów | 2007-04-18 18:59:13 dokładnie tak było + szarpaki były
|
yendrek HF MEMBER hyundai Getz Pińczów | 2007-04-24 22:49:38 Witam,
Byłem w serwisie na diagnostyce okazało się że belka dostała i łożysko z pisatą też. Jak mówili odchyłka w geometrii jest mała ledwo wykracza poza normy fabryczne mam gdzieś to napisane na papierze. Jak ktoś potrzebuję mogę później napisać te liczby. Byłem też u blacharza coby spytać się o prostowanie tej belki zdecydowanie odradzał mówi że lepiej z rozbitka coś kupić a jak zobaczył jakie mam odchyłki to się zaśmiał i rzekł żeby jeździć no chyba że mnie kasa za bardzo ciąży. NO i myślę co robić czy jednak próbować prostować bo w końcu nie ma cudów i oponę będzie przycinać czy szukać części używanej, bo ceny serwisowe kosmos aż strach je pisać. Tym bardziej że ta belka to kawałek solidnej blachy i tyle nic skomplikowanego pozdrawiam ps. może ktoś ma adres jakiegoś blacharza ale dobrego co nie tylko młotkiem i okiem by prostował mi belkę okolice Kielc najlepiej albo do sprzedania prostą belkę tylną do getza. |