MotoNews.pl

UWAGA! dla wszystkich posiadaczy klimy z Warszawy i okolic..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na forum wiele osób zadawało pytanie (włącznie ze mną):
Gdzie w Warszawie można tanio, szybko i solidnie przeserwisować, napełnić klimatyzację.....

Wydajność mojej klimy była wątpliwa, poza tym bałem się kiedy był w niej dolewany olej........zaczeły się poszukiwania....

Mam dobrą wiadomość:
stacja MIDAS Ursynów ul. Puławska (róg Romera)
tel. 643 23 43
pn-pt 8:00 - 18:30
sob 9:00 - 15:00
pojechałem tam ażeby sprawdzić jakie usługi oferują
według mnie rewelacja - zostałem więc i na miejscu przeserwisowali mi klime (nie byłem umówiony).
Zakres usług (taki przegląd zrobiłem u siebie):
-Sprawdzenie ciśnienia w układzie
-uzupełnienie oraz filtracja czynnika chłodzącego i oleju uszczelniającego
- sprawdzenie szczelności - tu UWAGA - maszynka nie wykrywa mikroszczelin, które powodują opróżnienie klimy np. w przeciągu 10 miesięcy
- sprawdzenie kompresora

Za tą usługę trzeba zapłacić 159 zł. Pan był miły i dał zniżkę 9 zł. więc pewnie da się to wytargować...

Oferują jeszcze inną usługę z której nie skorzystałem, ale z tego co wiem to wiele osób jest nią w naszym klubie zainteresowanych:

czyszczenie + dezenfekcja klimy - 49 zł.
oferują też wymianę filtrów kabinowych ,ale to nas nie dotyczy.

Usługa FULL WYPAS: pełne sprawdzenie i napełnienie olejem+czynnikiem + dezenfekcja,czyszczenie 200 zł.

To chyba bardzo dobra cena.
Może jeszcze można by się zakręcić za znizkami dla Klubu Espero????
ale to chyba dopiero jak przejdzie sprawa legitymacji....

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2003-06-10 09:52:45 ]

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2003-06-10 09:57:03 ]

Cena rzeczywiscie REWELACYJNA , ja niedawno za samo tylko uzupelnienie czynnika i oleju zabulilem 150 (na odnodze od ul. Burakowskiej) i sie cieszylem ze tak tanio znalazlem... a tu full serwis za 200, naprawde rewela

hehe sprawa legitymacji juz upadla, a przynajmniej mi juz przeszla jakakolwiek ochota

a moze zaklada tez klimatyzacje w samochodach po rownie interesujacych cenach ?

Nie Lasombra - oni nawet nie zajmują się serwisem.....
tylko obsługa i diagnostyka....
Ogólnie wygląda to następująco - samochód podpinany jest do takiej maszyny - kombajna, który wszystko sprawdza i testuje - na koniec daje wydruk...... niestety zapomniałem go wziąść.....

a ile taki serwis trwa ?

pół godziny