Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-04-19 13:25:13 Jak w temacie , ktoś zna jakiś dobry srodek do tego ?? Poprzedni własciciel chyba nigdy nie zmieniał płynu u mnie i mam w układzie taki pomarańczowy szlam , i to jak juz płyn zleci ten rzadki to pózniej ze starej chłodnicy zaczął taki dosc gęsty leciec szlam o barwie pomarańczowej. Nie chce nowej chłodnicy tym zapaćkać wewnątrz , starą chłodnicę to chyba ten szlam trzymał jeszcze w całości ze była do czasu szczelna.
dzieki za info. |
![]() CarinowiEc ->Toyota Parking Only<- Carina E 1,6 GLi Szczecin | 2007-04-21 21:04:02 Wody dolewało się do chłodnic westernowych aut. Wystrzegałbym się mechanika który by mi to zaproponował, a jego rady włożyłbym między bajki.
Pozdro |
![]() CarinowiEc ->Toyota Parking Only<- Carina E 1,6 GLi Szczecin | 2007-04-21 21:07:31 Wody dolewało się do chłodnic westernowych aut. Wystrzegałbym się mechanika który by mi to zaproponował, a jego rady włożyłbym między bajki.
Pozdro |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2007-04-22 11:46:55 Niestety woda bedzie jedynym płynem ktory mozna uzyc do tego czyszczenia.Kupiłem kiedys srodek w płynie.Wlewa sie to do układu,zapala silnik na 10-15min. na wolnych obr.nastepnie wylewa wszystko i wlewa wode.Ponownie zapalamy silnik,obieg wody w ngrzewnicy tez musi byc otwarty i pare minut woda powinna wszystko przepłukac.Wylewamy wode,ja zrobiłem tak 2 razy z płukaniem wodą i jezeli ktos ma koncentrat to dolewa potrzebną ilosc wody z koncentratem.Ja wlewałem gotowy płyn wiec wylałem całosc pozostającej wody z układu łącznie z odkreceniem połaczenia weża w nagrzewnicy.spuszczenie z bloku silnika i reduktora gazu.Teraz mam krystalicznie czysty płyn w układzie nawet po roku czasu. |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-04-23 10:24:35 Na wodzie to niejeden raz jezdziłem , pukanie wodą nie pomaga , woda destylowanaą tez , juz to próbowałem , szlam jak jest tak jest , narazie na wodzie jezdzic bede a wiec zobaczymy , moze przepłuka. |
edi52 toyota carina e 2.0 ... Nowy Sącz | 2007-04-23 14:00:18 Dzięki Perzan ja też tak mam parownik pod aku. więc tak zrobie jak napisałeś i fajnie że niema kłopotów z odpowietrzeniem. ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-04-23 14:22:00 Ha, pamięta że dokładałem klimę, ale nie pamięta jak opisywałem procedurę płukania ![]() Woda + płuczydło na 2 dni do jazdy. Później woda, do włączenia wiatraków, woda, do włączenia wiatraków i tak do skutku aż czysta poleci. Oczywiście woda+płuczydło spuszczasz na gorącym silniku. I pamiętasz pewnie, żeby nie spuszczać kranikiem tylko zrzucać dolny wąż od chłodnicy ? Pozdro. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2007-04-23 15:46:30
No w ten sposób to nigdy układu nie wyczyscisz.Trzeba uważac na to jak długo powinien byc płyn czyszczący w układzie bo moze nam zjesć moze juz cienkie scianki chłodnicy.Sama woda nic nie da bez srodka czyszczącego a po czyszczeniu nie mozna wlewać samej wody bo to jest bez sensu.Metalowe powierzchnie reaguja i tworzy sie rdzawy szlam. |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-04-24 11:29:00
Ja czysciłem układ płynem czyszczącym , pisało ze przez 100km ma być w układzie i tyle był , jakies gówno za 35zł. kupiłem ![]() Perzan to ze klime dokładałeś to pamietam jak mi mówiłeś przy okazji naszego spotkania we Wrocku ![]() |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-04-25 15:12:26
A to juz nie byla od "nowosci" ....kurcze bo mam dziore w tym temacie w glowie..... |
![]() gr1oszek CARI E -> Ave T22 -> ? Mazury/Wawa | 2007-05-07 12:31:37 mi ostatnio mechanik mówił, zeby wypłukać wodą z dodatkiem około 100ml płynu do mycia naczyń Ludwik. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-05-07 22:09:47
Mial na mysli zmywarke do garow. Ludwik jest dobry jak ci sie olej dostal do ukladu,ale na kamien? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-05-08 01:37:25
Moja klima jest 10 lat młodsza od całego auta ![]() Pozdro. |