MotoNews.pl

Co to może huczeć?? pomocy!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem jak jadę z przodu słyszę takie huczenie wuuuuu i to głównie powyżej 30km/h i to całkiem głośno tak jak by opony...w sumie wymieniłem ostatnio przeguby, tarcze z klockami, stabilizatory drążka oraz gumy stabilizatora ostatnio było też wymieniane łożysko prawego koła...koła trzymają się dobrze mechanik sprawdzał i nie ma luzów na żadnym z kół. Jedyne co mnie nie pokoi to wytarte opony od środka i całkiem ostro...Może te huczenie jest od nie ustawionej zbieżności bo od tamtych napraw nie była ona ustawiana???

Mam to samo. Jak po zbieżności sie nie poprawi to opony masz wyząbkowane. Co to za mechanik,który po takich wymianach nie zrobił zbieżności?? No chyba ze sam wymieniałes

[ wiadomość edytowana przez: Lukas_power dnia 2007-04-19 16:54:09 ]

w sumie większość sam wymieniłem też myślę że to od zbieżności w sumie założyłem inne opony i tak samo huczy. może ktoś jeszcze ma jakieś zdanie?

No moim zdaniem są dwie opcje i z nich juzjedną podaliście a mianowicie zbiezność a druga-uszkodzone łozyusko lewego koła ale skoro nie ma luzu to znaczy że pozostaje ci ustawienie zbieżności i dopiero potem mozna myślec co dalej jezeli obja nie ustąpi a tak nawiasem mówiąc to czym predzej ustaw tą zbieżność bo szkoda opon.
Pozdrawiam

Tez mam takie cos w essim i nie wiem o co biega - jak skrecam ostrzej to cichnie.Opony zmienione na inne i tak samo. Ale obstawiam na lozysko bo po tym jak go zlozylem po wypadku (amor sie zgial) cos rytmicznie pukalo,ale przegonilem go troche przy pierwszej jezdzie i przestalo pukac ale cos wlasnie wyje

Mam tak samo łozysko wymienione i dalej wyje

Cytat:
2007-04-19 22:38:09, EquinoX pisze:
Mam tak samo łozysko wymienione i dalej wyje

sprawdz czy nie Masz "traktora" na bierzniku opon

mam taką myśl że podniose go do góry odpale i zobaczę dokładnie co huczy wtedy zbieżność nie będzie miała nic do gadania bo opony będą w powietrzu;]

ja mam ten sam problem, zbieżność mam OK, nie wiem jak z łożyskami, choć zimą wymieniałem z tyłu, hm, ale trudno, qpie znowu komplet i powymieniam, moze pomoże... no chyba że ma ktoś jeszcze inny pomysł

To ja sie podepne pod temat bo mam problem podobny. U mnie cos buczy po wymianie kol z zimowych na felgi. Buczy tylko tak do 30km/h pozniej przestaje. Na zimowkach tego nie bylo, a w zeszlym sezonie jak jezdzilem na tych laczkach letnich tez bylo ok. Podnosilem essiego zeby zobaczyc czy to moze okladziny w bebnach nie obcieraja ale kola kreca sie bez oporow.
Pozdrawiam
Kamyk

czyli opony prawdopodobnie właśnie wyząbkowane. Ja np miałem lekko krzywe fele, dałem do prostowania i zaczęło huczeć.