MotoNews.pl

Pękniety zderzak - jak to naprawić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Sprawa jest złożona: otóż wczoraj jakiś Lanos przytulił się do tylniego zderzaka mojego Essiego Straty nikłe (ale bolą) - pęknięty zderzak z dwóch stron na wyskości tych "przegródek" (MKVII).
I teraz moje pytanie co się bardziej opłaca - jest kilka opcji:
1) kupić nowy + lakierowanie
2) poszukać jakiegoś spawacza plastiku + lakierowanie
3) kupić używany + lakierowanie
4) nic nie robić, a kasę z ubezpieczenia (wycenili na 850 zł) wydać na "zbożny" cel
Czy ktoś miał podobne zdarzenie i ewentualnie gdzie można profesjonalnie to wykonać w Rzeszowie lub oklolicach?
Pozdros

Pkt. 4 - Nie przystoi
Pkt. 3 - Najlepsze rozwiązanie i chyba najtańsze (możesz szukać zderzaka w kolorze Twojego auta przecież

nie baw sie w klejenie!

3 krotnie tak zrobilem i zalowalem

predzej czy pozniej opada czy zywica tak i szpachla

bo po sklejeniu musisz dac cos z tych rzeczy

nowy kupilem przod na allegro za 130

a tyl za 230zl
sa firmy na allegro szukaj
pomalowanie 250 w zakladzie lakierniczym z montazem

Witam z zawodu jestem mechanikiem samochodowymJa na twoim miejscu to bym pospawał ten zderzak koszt max 30 zł i go pomalował u nas jeden element kosztuje 250złwiec jeszcze Ci zostanie na duzego browara!!!!Pozdro

Szpachla odpada jak jest zle połozna!!!!

Ja kupilem Essa juz z peknietym zderzakiem. Brakowalo kawalka plastiku pod lampa, duzo pracy kosztuje naprawa tego w domowych warunkach. Bawienie sie zywica, szpachla, podkladem zajmuje duzo czasu a i tak szpachla pomalu wychodzi. Mysle ze warto jednak kupic nowy zderzak albo kupic na gieldzie uzywany w kolorze samochodu.

Panowie nawet jak kupi zderzak w kolorze to i tak bedzie sie odruzniał od całosci samochodu na codzien siedze w lakierze to wiem!!!I tak trzeba malowac i tak

Cytat:
2007-04-19 21:53:25, mafia pisze:
Panowie nawet jak kupi zderzak w kolorze to i tak bedzie sie odruzniał od całosci samochodu na codzien siedze w lakierze to wiem!!!I tak trzeba malowac i tak

Wiadomo, lakier moze byc wyplowialy albo miec inny odcien, ale jak to auto nie bedzie goscilo na pokazach to mozna to mozna za jednym zamachem zalatwic sprawe.

zderzak można pięknie skleić za pomocą odpowiedniego spoiwa i zgrzewarki

Moim zdaniem pospawac i polakierowac stary po co tracic kase na nowy tylko musi byc dobry szpec a nie jakiś "Janek" za piwo

kupiłem tak:

a mam tak

mozesz go pospawac.. ale nie kleic, ani szpachlwoac.. bo to popeka bardzo szybko. choc jesli masz 850zl.. ja bym sie nie bawil tylko pil nowy na allegro za 250 + malowanie 250 to masz 500 a 350 na lody zostaje

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-04-20 11:14:43 ]

Witam! Ja spawałem oba zderzaki tył i przód a później lakierowałem tylko w tym miejscu jak sie przykurzy to nie widac tylko wybierz dobrego spawacza ja poszłem na tanszego i załuje bo nie dokładnie to zrobił a kolega robił u drozszego i ma super nic nie widac. Polecam spawanie. ja za dwa zapłaciłem 50 zł.