MotoNews.pl
5 Czy ktoś wie jakim polskim odpowiednikiem jest.sieć kom. 3? (182293/45)

Czy ktoś wie jakim polskim odpowiednikiem jest.sieć kom. 3?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Tak jak w tytule. Mam taki problem mam telefonik z Irlandii i chciałbym ściągnąć sim-locka ale nie wiem jaka polska sieć jest odpowiednikiem irlandzkiej sieci komórkowej "3"

no ale co to ma do reczy? simlock to simlock
sciagajac go podajesz siec macierzysta a nie "zamiennik" u nas

jakies blizsze namiary na siec?

Tak tylko że na stronce www.gery.pl pyta się o polskiego operatora czyli : orange, plus lub era

A np. tu Kolega próbował? Ja bym spytała jeszcze, co to za telefon?

Cytat:
2007-04-19 22:44:45, Dieselka pisze:
A np. tu Kolega próbował? Ja bym spytała jeszcze, co to za telefon?

oki jesli to nokia to tak
ale jesli inny tel to tylko kabel ewentualnie szukanie jakiegos generatora - ciezko i trudno cos takiego znalesc

Cytat:
2007-04-19 22:30:27, magir pisze:
Witam.Tak jak w tytule. Mam taki problem mam telefonik z Irlandii i chciałbym ściągnąć sim-locka ale nie wiem jaka polska sieć jest odpowiednikiem irlandzkiej sieci komórkowej "3"

Jeśli jest to telefon 3ciej generacji to zapomnij o zdjęciu sima. Wówczas możesz go zdjąć TYLKO w sklepie sieci macierzystej po wygaśnięciu kontraktu bez żadnych opłat. Czyli, jeśli umowa wygasła (na chwilę obecną chyba są tą dwa lata) i jesteś właścicielem telefonu (umowa była na Twoje nazwisko) to idziesz do salonu "Three - 3" i od ręki zdejmą Tobie blokadę.
Ja walczyłem z Nimi przez ponad rok czasu. Wkurzyłem się kupiłem za grosze zalany telefon bez blokady i z dwóch poskładałem jeden w pełni działający we wszystkich sieciach telefon.

Jest to Nokia 6280

to lipa kolego -tylko serwis chociaz i oni niechetnie

No właśnie widze że guzik z tego a jak już to kosztuje to w granicach 300pln. Na szczęście to nie mój chciałem kumplowi pomóc - no cóż trudno. Ale dzięki za zainteresowanie chociaż to jakby nie w temacie tego forum.

Cytat:
2007-04-19 23:26:29, magir pisze:
Jest to Nokia 6280

Koledzy, wiec tak:
Tak jak Daras napisal, nie da sie sciagnac sima z sieci trzeciej generacji jesli telefony byly zakupione na wyspach.
Poza tym siec "3" jest siecia angielska a nie irlandzka.
Co jeszcze moge powiedziec: mozesz sciagnac sima z tej sieci ale jesli kupisz starszy tel., np. nec lub LG.
Z Nokii 6280 nie sciagniesz sima za zadne skarby poniewaz jest to telefon 3ciej generacji i jest juz zabespieczony przez producenta, poza tym ten telefon ma juz zazwyczaj wbudowane 2 - 3 blokad: na siec, sima i cos tam jeszcze....
Najwazniejsze jest to ze ten telefon ma sima w procku i nikt nie sciagnie go zadnym generatorem czy oprogramowaniem! Jesli jest jakis sprytny to nie zdejmie to za 300 zeta jak ktos to podal, tylko na poczatk wolaja: 500 a nawet 700,- zeta i nie gwarantuja ze ten telefon bedzie dzialal!
Usuwajac na sile blokady, niszczysz telefon i nie bedzie dzialal wogule lub cudem sie odpali ale bedzie porzadnie wariowal!
Sam mam taki telefon i kupilem go za grosze!
Jest kilka modeli ktorych nie polecam i ktorych trzymajcie sie z daleka: N 6280, N70 itp.! Poza tym: trzymac sie z dala od Nokii nowej generacji bo beda sluzyly tylko za gadzety, chyba ze uda sie wam zdobyc taki telefon juz rozblokowany, ale bedzie on z innej sieci zagranicznej niz siec "3" bo z tej sieci nowych telefonow NIKT I NIGDZIE NIE ROZBLOKUJE!
Pozdrawiam i milej zabawy

[ wiadomość edytowana przez: RumJanek dnia 2007-04-20 03:52:39 ]

Z tych telefoników nie da sie sciągać simlocka (tzn da się, ale trzeba kroić telefon i kosztuje to okolo 300 - 400 zł), Tak samo nie da się sciągnąć z większości nowych nokii z symbianem

Przykładowo nokia 6630 fajny telefonik, premiere miał w 2004 bodajże ale do dzis koszt sciagniecia simlocka jest rowny ponad połowie wartosci nowego fona. Wg mnie nie oplaca się sciągać z Twojej 6280 sima Kup sobie 3310 i z niej dzwon a 6280 nos przy sobie jako aparat i odtwarzacz mp3