Nierowno starte klocki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Miesiac temu jak zalozylem Brembo + Ferrodo (musialem sie pochwalic) odkrylem dziwna rzecz. Klocki po prawej stornie byly zjechane na maxa (moze zostal1 mm) a po lewej klocki byly zuzyte moze do polowy...
Ktos wie o co chodzi ???? Czyzby lewe kolo slabiej hamowalo (nie zauwazylem zeby trakcja byla zaburzona przy hamowaniu) ???

Aha, mam abs...

Pozdr
Jadzwin

Nie mam pojecia, powinny sie rowno scierac, przynajmniej u mnie tak jest ze sie rowno scieraja, no ale ja nie mam ABS

Nie mam pojecia moze cos ze sterowaniem, albo po prostu jeden byl trefny!!!

Miesiąc i klocki do wymiany no no pogratulować

Nie nie miesiac
Tamte swoje przejechaly.... Nowe mam miesiac i juz sie nawet dotarly Tylko te stare byly zmaskarowane

Az tak hardcorowo to nie jezdze

Pozdr
Jadzwin

Proponuję sprawdzić siłowniki....
...i ewentualnie przeprowadzić regulację

Jadźwin być może jeden z zacisków jest uszkodzony, tzn. tłoczek i mimo że nic nie czujesz to non-stop klocek delikatnie szoruje po tarczy ... ewentualnie stare tarcze może były zwichrowane... hym, chyba za bardzo kombinuje

A tamte klocki wymieniałeś samemu, czy moze w jakimś warsztacie? Bo wiesz ... jezeli to byłą opcja nr 2, to moze ktoś na Tobie i na Twoich klockach zarobił?

Nie takie rzeczy sie w naszych serwisach

Czesc

Robilem w serwisie ale klocki wyciagali przy mnie.. Zreszyta pojechalem tam bo moje klocki zaczely wydawac przerazliwe dzwieki

Polecam kilka kropel Motor-Life'a pod gumki ochronne.

Jak znajde czas to pojade to zbadac dokladniej bo nie moge doposcic zeby mi zezarlo nowki ferrodo

Pozdr
Jadzwin